Persoanele care iau Covid după vaccinare au „superimunitate”

Persoanele care se infectează cu Covid după ce au fost complet vaccinate pot obține „superimunitate” cu niveluri ridicate de anticorpi, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea a evaluat 26 de membri ai personalului vaccinați de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon care au fost infecțați cu coronavirus, în comparație cu personalul vaccinat care nu a contractat Covid-19.

Potrivit autorului studiului, Fikadu Tafesse, profesor de microbiologie și imunologie la OHSU din Portland, Oregon, grupul vaccinat care s-a infectat cu Covid-19 a înregistrat o creștere masivă a anticorpilor, cu până la 2.000%.

Acesta a spus: „Creșterile au fost substanțiale.

„Până la o creștere de 1.000 la sută și uneori până la 2.000 la sută, deci este o imunitate cu adevărat ridicată.

„Este aproape „super imunitate”.

„Ceea ce spunem este că știm că viața se întâmplă. Dacă se întâmplă să fii expus la virus, vei avea acest răspuns imun uimitor”.

Dr. Monica Gandhi, profesor de medicină la Universitatea din California, San Francisco, (UCSF) a comentat studiul, spunând: „Acesta este unul dintre primele care arată că o infecție revoluționară după vaccinare generează o imunitate mai puternică decât infecția anterioară sau doar vaccinarea. .”

Creșterea infecțiilor cu Covid
Descoperirile apar pe măsură ce noile infecții cu Covid-19 continuă să crească în Marea Britanie, cu aproape 83.000 de cazuri înregistrate duminică (19 decembrie).

Acum este de așteptat ca în Anglia săptămâna aceasta să fie puse în aplicare măsuri mai stricte în încercarea de a minimiza răspândirea în continuare.

Se înțelege că prim-ministrul ia în considerare trei opțiuni pentru a aborda răspândirea rapidă a variantei Omicron, inclusiv limitarea întâlnirilor în gospodărie de Crăciun, la un blocaj complet la nivel de țară.

Se așteaptă ca Boris Johnson să participe la întâlniri urgente cu consilierii științifici și echipa sa de top pentru a discuta planurile în această săptămână.

Sursa: wakefieldexpress.co.uk