Pericolul din haine. Cum te poți alege cu boli grave fără să știi

0

Hainele ne pot afectat sănătatea fără ca noi să ne dăm seama. Când alegem un articol vestimentar, nu ar trebui să o facem numai pentru utilitatea lui, sau pentru faptul că ne atrage culoare/modelul sau textura materialului, ci și pentru că nu ne afectează sănătatea. Eticheta este foarte importantă, nu doar pentru a verifica prețul unui articol vestimentar, ci pentru a afla din ce este compus.

Pericolul din haine. Cum ne putem alege cu afecțiuni grave

Este foarte important să verificăm etichetele atunci când achiziționăm un articol vestimentar. Materialele din care este confecționată îmbrăcămintea pot conține substanțe chimice din cauza cărora ne putem alege cu alergii, eczeme, dar și tulburări endocrine.

Există haine care ne pot afecta starea de sănătate, iar asta a fost concluzia unei campanii realizate de Greenpeace care a testat mai multe articole vestimentare, dintre care unele de lux.

S-a dovedit că multe dintre acestea conținea substanțe chimice, motiv pentru care au fost încadrate la: îmbrăcăminte toxică.

Hainele pot conține coloranți care ne afectează piele. Cei mai vizați sunt copiii care pot dezvolta tot felul de alergii, dar nici adulții nu sunt feriți de aceste probleme.

Cele mai răspândite substanțe chimice din haine sunt metalele: nichel, zinic, cobalt, excipienți din produsele cosmetice: parafenilendiamina, monothioglicolat, tiomersal, precum și coloranții.

Pot provoca dermatită atopică și alte afecțiuni ale pielii. Specialiștii atrag atenția asupra hainelor colorate, sau care au tot felul de aplicații. De asemenea, hainele pe care le găsim în second hand, trebuie verificate și obligatoriu spălate înainte de a fi purtate.

De fapt, indicat este ca orice articol vestimentar, fie el nou sau la mâna a doua, să fie spălat înainte de a fi purtat.

Sfatul specialiștilor pentru a evita orice fel de problemă este să încercați, pe cât posibil, să achiziționați haine din materiale naturale, fără fibre sintetice și odată achiziționate, să spălați hainele cu detergent natural.

Chiar dacă vă place mult un anumit articol vestimentar, dacă verificați eticheta și vedeți că nu are în compoziție fibre naturale, indicat este să îl  lăsați în magazin și să vă luați gândul de la el.