Pensiile cresc cu 40%? Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

loading...

Guvernul va majora pensiile în acest an, a anunțat Raluca Turcan.

O creștere de 40%, însă, așa cum era prevăzut în Legea pensiilor, nu poate fi suportată de Guvern, a precizat ministrul Muncii. Creșterea ar putea fi de 3%.

„Pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei. Mi-aş dori ca măsura aceasta să fie însoţită de etapa cea mai importantă, de recalcularea pensiilor.
Nu aş vrea să mai fie un reper această majorare cu 40%, pentru că nimeni nu şi-a propus asta serios.

A fost un procent aruncat în faţă în moment electoral, dar nimeni nu l-a trata serios, pentru că nimeni nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, joi seara, la TV.

Cițu a anunțat schimbarea Legii pensiilor

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Legea pensiilor și Legea salarizării ar putea fi modificate pentru a rezolva inechitățile. Salariul minim va crește cu 3%, dar nu din luna ianuarie.

“Am aprobat actul normativ prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021, ştiaţi deja, la 2.300 de lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate să fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.

Deci, este destul timp şi, astfel, salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea de rată de inflaţie în 2021, deci păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

loading...