Oligarhul rus care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline: „Nici măcar nu pot să scot pe cineva la restaurant” Citeşte întreaga ştire: Oligarhul rus care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline: „Nici măcar nu pot să scot pe cineva la restaurant”

Oligarhul rus Mihail Fridman, sancționat de guvernul britanic și UE, a vorbit despre cum îl afectează pe el sancțiunile.

Mihail Fridman a declarat pentru ziarul spaniol El Pais că nu poate merge nicăieri din cauza sancțiunilor primite. Are conturile și cardurile de credit blocate, și spune că cei 2.500 de lire sterline pe care îi primește acum lunar nu sunt suficienți pentru stilul de viață cu care era obișnuit.

Fridman se numără printre cei mai bogați oligarhi ruși. Înainte să înceapă războiul dintre Rusia și Ucraina și să fie pedepsită Rusia cu sancțiuni, averea lui valora 14 miliarde de dolari. Acum valorează aproape 10 miliarde de dolari.

Oligarhul rus a spus pentru Insider că baniiprimiți trebuie să îi ajungă să cumpere mâncare sau să meargă cu taxiul. El a spus că este o sumă foarte mică „dacă te uiți la costul vieții la Londra” și că nu este convins că va fi de ajuns „pentru a trăi o viață normală, fără excese”.

Totodată el a mai spus: „Nici măcar nu pot să scot pe nimeni la restaurant. Trebuie să mănânc acasă și sunt practic în arest la domiciliu”.

Mai mult, el a spus că nu știe dacă va putea păstra proprietatea cumpărată în 2016 cu 65 de milioane de lire sterline. „Nu este clar dacă voi putea continua să locuiesc la Londra sau dacă voi fi forțat să plec, ceea ce nu vreau din multe motive”, a explicat el, citat de Digi24.

În interviul cu El Pais, Firdman a mai susținut că sancțiunile care îi vizează pe oamenii de afaceri ruși sunt nedrepte și fără sens, spunând că mulți dintre ei și-au construit afacerile cu efort și pregătire profesională. El nu a folosit cuvântul „război” când a vorbit despre invazia rusă asupra Ucrainei, folosind termeni precum „dezastru” sau „ce se întâmplă”.

„Lucrurile nu vor merge mai bine pentru Occident dacă îi va forța pe mulți antreprenori geniali să meargă în Rusia, în loc să-i integreze mai mult și să încerce să-i determine să ia atitudine, chiar dacă este evident că afacerile private au influență zero asupra lui Putin”, a mai spus el.