Notă astronomică! Câți lei a plătit un bucureștean pentru 7 feluri de mâncare, 5 beri și desert, într-un restaurant din Capitală

O notă de plată primită la un cunoscut local din Sectorul 6 din Capitală a devenit virală pe internet.

Internauții se declară revoltați de faptul că șapte feluri de mâncare, cinci beri și desert i-au costat pe cei care se aflau la masă aproape 500 de lei.

Unul dintre meseni a fotografiat bonul fiscal, iar din acesta rezultă că nota de plată a fost de 484 de lei, mulți considerând această sumă ca fiind mult prea mare, având în vedere și criza economică actuală.

http%3A%2F%2Fgandul.ro%2Fwp content%2Fuploads%2F2022%2F07%2FWhatsApp Image 2022 07 13 at 11.17.03 AM

Prețuri tot mai mari în HoReCa

Românii sunt nevoiți să scoată tot mai mulți bani din buzunar atunci când merg la restaurant sau când se cazează în concediu.

Din acest motiv, spre exemplu, litoralul nu mai este plin de turiști ca în alți ani, mulți români alegând fie să meargă pe litoral în alte țări, fie să meargă în alte destinații în România.

Prețurile foarte mari din nordul litoralului îi sperie pe turiști și îi trimit în alte stațiuni. Mamaia este una dintre cele mai mari „victime” ale exodului turiștilor, în contextul în care, în plin sezon, multe șezlonguri sunt goale, iar managerii teraselor din stațiune se plâng că au prea puțini clienți.

Unul dintre motive este taxa de parcare, care este foarte mare: vizitatorii stațiunii ajung să plătească mai bine de 90 de lei pe zi pentru a-și parca mașina.

Patronii de pe litoral, mai ales de la Mamaia, se așteptau ca vara aceasta să reușească să își recupereze pierderile suferite în timpul pandemiei, dar se pare că planurile le-au fost date peste cap. În Mamaia Nord, șezlongurile sunt mai mult goale, iar turiștii sunt foarte puțini.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Odată cu venirea sezonului estival 2022, comercianții de pe litoral au mărit prețurile, o cafea ajungând să coste, în Mamaia, și 20 de lei.

La un restaurant din zona „Butoaie” din Mamaia, o cafea „aromată” costă 20 de lei.

Prețurile din Mamaia sunt tot mai mari și nu vorbim numai de cazare, ci și de restaurante și terase. Nu mică i-a fost mirarea unui client al unei terase din stațiune să vadă pe nota de plată că o pizza costă… 80 de lei.