Noi restricţii pentru români! Cine este vizat de această regulă

loading...

Potrivit unei decizii luate vineri, 8 ianuarie, românii vor trebui să respecte o nouă regulă impusă de pandemie, începând de săptămâna viitoare.

Începând de săptămâna viitoare, românii care vor dori să călătorească în Marea Britanie vor fi nevoiţi să prezinte un test COVID negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de deplasare, potrivit agerpres. Guvernul britanic a luat decizia vineri, 8 ianuarie.

Noi măsuri de siguranţă anti-COVID

Cei ajunşi din ţările cu risc ridicat vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, în ciuda unui rezultat negativ la test. Măsura are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a spus ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de noul coronavirus. S-au produs peste 78.500 de decese în termen de 28 de zile.

Strategia guvernului britanic

Autorităţile de la Londra se vor baza în principal pe izolare ca metodă de prevenţie. Izolarea a început oficial de miercuri în Anglia. De asemenea, s+a început administrarea celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford/AstraZeneca.

Cei care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi ar putea fi supuşi unui control la sosire. În caz contrar, amezile aplicate sunt de 500 de lire sterline (553 euro).

Există, însă, şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Britanicii au restricţionat, la sfârşitul lunii ianuarie şi sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului.

loading...