Nicolae Ciucă face prăpăd! Decizia anunțată astăzi de premierul României

În ultima perioadă, la noi în țară au avut loc schimbări importante. Autoritățile anunță constant noutățile despre care trebuie să știm, iar premierul Nicolae Ciucă a făcut acum un anunț de ultimă oră. Premierul a declarat vineri, 8 aprilie, că urmează să fie adoptată o ordonanță de urgență importantă.

Radarul mărfurilor intră în funcţiune în România

Premierul a declarat vineri, 8 aprilie, că urmează să fie adoptată ordonanţa de urgenţă privind Radarul mărfurilor. Decizia a fost luată cu scopul de a descuraja evaziunea fiscală de la noi din țară. Măsura aceasta va reduce birocrația şi va permite monitorizarea şi reducerea transportului de mărfuri cu risc ridicat fiscal.

Nicolae Ciucă a explicat pentru români că măsura face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi digitalizarea relaţiei dintre statul român şi mediul de afaceri. Activitatea de transport va fi mai bine ținută sub control și vor fi evitate din plin evenimentele neplăcute.

„Astăzi reglementăm prin ordonanţă de urgenţă modul în care implementăm acea măsură care face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea şi digitalizarea relaţiei dintre statul român şi mediul de afaceri. Astfel, Radarul mărfurilor va intra în funcţiune reglementat şi în felul acesta considerăm că mediul de afaceri va beneficia, în sensul în care reducem partea birocratică a activităţilor şi totodată, la nivelul statului, vom avea un mijloc de monitorizare şi reducere a tot ceea ce poate să însemne transportul de mărfuri cu risc ridicat fiscal”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Finanțelor susține Radarul mărfurilor

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, susține că principalul scop al acestui plac este reducerea evaziunii fiscale. Oficialul a declarat că acesta este scopul lui pe care vrea să îl ducă la bun sfârșit. Are încredere în această ordonanță de urgență și așteaptă să se vadă rapid rezultatele.

„Reducerea evaziunii fiscale este unul din obiectivele pe care mi le-am asumat în acest an. Românii trebuie sã beneficieze de investiţii publice şi de un nivel de trai mai bun susţinute din colectarea cât mai eficientã a taxelor şi impozitelor. Implementarea atât a radarului mãrfurilor, RO e-Transport, cât şi a RO e-Factura sunt mãsuri de prevenire şi reducere a evaziunii care îşi vor dovedi eficacitatea în scurt timp”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Sistemul RO e-Transport include module informatice de gestiune a transporturilor de bunuri, care vor genera coduri unice de înregistrare pentru fiecare transport, elemente de interconectare cu camere de luat vederi şi alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului rutier şi componente software pentru analiza integratã a datelor, conform lui Adrian Câciu.

Premierul Nicolae Ciucă susține că acest proiect va aduce venituri considerabile la bugetul statului, care vor fi folosiți pentru a moderniza domeniul economico-social.