Natura face ravagii în Mexic! Un spital a fost înghițit de ape și 17 oameni au murit

0

Mexic trece printr-o situație extrem de dificilă, după ce natura a făcut ravagii într-un timp extrem de scurt. În această zi a avut loc un cutremur de peste 7 grade, care a provocat cel puțin o victimă și alte pagube. Cel mai mare pericol îl reprezintă, însă, inundațiile, care au luat viețile a 17 oameni.

Inundații masive în Mexic

Mexic trece printr-o perioadă extrem de grea, după ce natura s-a răzvrătit. În ultima perioadă a plouat extrem de mult, zile întregi. Aceste schimbări de vreme au provocat revărsarea râului Tula, iar apa a pătruns în unitatea medicală și a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Astfel, mai mulți pacienți COVID au fost deconectați de la aparate și au murit, unii dintre ei pentru că nu au mai putut respira.

Echipajele de salvare au reușit, totuși, să evacueze aproximativ 40 dintre pacienții care se aflau pe secția de COVID, însă pe cei 17 nu au mai reușit, pentru că apa era mult prea mare și condițiile de desfășurare a activității erau precare.

 

Zoe Robledo, directorul general al asigurărilor de sănătate mexicane (IMSS) a precizat că doar 57 de pacienți erau atunci în spital și medicii au făcut tot ce puteau pentru a-i salva.

Președintele le-a transmis tuturor locuitorilor din Mexic să fie foarte atenți în această perioadă și să stea alături de familie, prieteni, să plece din casele lor și să se mute la adăposturi, acolo unde sunt în siguranță și beneficiază de protecție de la autorități și specialiști.

„Este o zi foarte tristă pentru Mexic”, a spus președintele.

Cutremur în Mexic

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 pe scara Richter s-a produs marţi seară la orele 20.47 (miercuri, 1.47 GMT) în sud-estul Mexicului, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). După ce natura oricum a făcut ravagii cu ploile, încă o tragedie a mai lovit acest stat.

Au fost înregistrate o mulțime de pagube materiale și specialiștii avertizează acum că ar putea apărea, curând, un tsunami puternic. Doar o persoană și-a pierdut viața în urma acestui accident natural, după ce un stâlp a căzut pe el.

Mulți oameni s-au speriat și au ieșit din case, mai ales după ce lumina s-a stins. Afară ploua și riscul de accidente grave era și mai mare.