Mitropolitul Clujului a fost depistat pozitiv cu Covid-19

loading...

Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei, Mitropolitul Clujului, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Mitropolitul, în vârstă de 71 de ani, spune, înăsă, că se simte bine.

”Eu sunt foarte bine şi puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace şi de linişte, rugându-i pe toţi să aibă grijă de ei şi de familiile lor”, a declarat ÎPS Andrei pentru Ziarul de Cluj.

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, spunea, în Pastorala sa de Paşti, că trebuie să fim optimişti, oricât probleme ar fi în lume, inclusiv acum, cu cele legate de noul coronavirus.

Potrivit Agerpres, Andrei Andreicuţ a fost ales mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în 2011, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), şi a fost înscăunat de patriarhul Daniel, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. După reorganizarea administrativ-bisericească a BOR în Transilvania, este mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, având reşedinţa mitropolitană în Cluj-Napoca.

Este născut la 24 ianuarie 1949, în satul Oarţa de Sus, judeţul Maramureş.

loading...