Ministrul Sportului a înregistrat un record unic în lume. Eduard Novak: “mi-am dorit să aduc notorietate României”

0

Ministrul Sportului, Eduard Novak a înregistrat un record unic în lume, fiind desemnat primul ministru al sportului care a câștigat o medalie paralimpică. Recordul a fost anunțat de către World Record Academy, iar când a aflat, Ministrul a făcut o postare pe Facebook în care a mulțumit pentru recunoaștere.

Record unic în lume înregistrat de actualul Ministru al Sportului

Este primul ministru care a reușit să obțină o medalie paralimpică, motiv pentru care a stabilit un record mondial omologat de World Record Academy. Eduard Novak a câștigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000 m masculin.

Ministrul Sportului a postat un mesaj pe Facebook în care a mulțumit World Record Academy pentru recunoaștere și a spus că și-a dorit să aducă notorietate României, cu scopul de a investi acest capital de expunere în folosul sportului românesc.

Iată o parte din declarația lui Eduard Novak după ce a aflat că a stabilit un record mondial:

Le mulțumesc celor de la World Record Academy pentru recunoaștere și mă bucur că, prin participarea mea, am atins și un alt obiectiv, la fel de important ca cel personal, un obiectiv din cadrul Strategiei Naționale pentru Sport, a spus Eduard Novak.

Reamintim faptul că pe 27 august 2021, pe velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, Eduard Novak a câștigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000m masculin.

Novak a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Sportiv.

Când s-a întors în țară, Ministrul Sportului a declarat că îi dedică medalia sa marelui cantor, regretatul Ivan Patzaichin.

Eduard Novak – primul ministru al Sportului care a câștigat o medalie paralimpică

Ministrul Novak a devenit subiect de interes pentru mass media de peste hotare. Eduard Carol Novak este ciclist paralimpic rutier și de pistă care, în 2012 a câștigat pentru România, prima medalie de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Înainte de a-și începe cariera sportivă ca ciclist, Novak a fost activ ca patinator de viteză timp de zece ani. Acesta a câștigat 11 titluri naționale și a stabilit un total de 30 de recorduri românești la nivel juvenil, finalizând pe locul 10 la Mondialul de juniori.

Din nefericire, pe când avea doar 20 de ani, Eduard Novak a fost implicat într-un accident de mașină în urma căruia medicii i-au amputat piciorul drept. Atunci, sportivul a luat o pauză scurtă în carieră, după care a revenit cu multă ambiție.