Ministrul Muncii este nemulțumit de plafonul pensiilor din PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, este nemulțumit de plafonul de pensii din PNRR și acuză miniștrii din fosta guvernare că au negociat fondurile în defavoarea românilor.

Marius Budăi este nemulțumit de plafonul dedicat pensiilor din PNRR

Ministrul Muncii susține că acest document împiedică creșterea indemnizațiilor de mai multe ori pe an. Într-o emisiune la România TV, Marius Budăi a vorbit situația pensiilor din România. Ministrul a ținut să precizeze că acestea depind de condițiile pe care Guvernul României le-a stabilit cu Comisia Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Muncii este de părere că plafonul de 9,4% pentru indemnizații este insuficient, aspect pe care l-a menționat de multe ori de la preluarea mandatului său.

Marius Budăi susține că guvernanții nu s-au gândit nicio clipă la pensionarii români, ba mai mult cineva și-a dorit că românii să rămână săraci. Din ăunctul său de vedere situația trebuie remediată cât mai rapid, pentru ca pensionarii din România să poată beneficia de sume corecte.

Ministrul a mai precizat că intenționează să renegocieze plafonul pensiilor din PNRR și se pare că are toată susținerea premierului Nicolae Ciucă.

“E un lucru la care lucrăm continuu. Știm nivelul pensiilor din România, dar avem și unele încorsetări trecute în PNRR de cineva care și-a dorit românii săraci. Discutăm cu UE și Comisia Europeană să remediem situația.a declarat Marius Budăi.

Totodată, Ministrul Muncii a vorbit și despre pachetul de măsuri care este menit să ajute românii să depășească criza scumpirilor. O parte dintre măsuri vor fi adoptate luni, 11 aprilie și vor fi anunțate de Gabriela Firea, ministrul Familiei.

“Avem în vedere și majorarea normei de hrană din spitale, majorarea tichetelor de masă și voucherele și categoriile de persoane cu venituri mici. Trebuie să îi ajutăm să își procure  alimentele de bază”, a declarat ministrul.