Ministrul Muncii a facut anuntul. Cu cat ar putea creste pensiile si salariile.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat la Antena 3, ca salariul minim pe economie trebuie sa creasca, iar pensiile ar trebui sa fie majorate de la 1 ianuarie cu mai mult de 5%, cat prevede actuala legislatie.

Potrivit sursei citate mai sus, una dintre masurile luate in calcul este majorarea salariului minim, pana la 2.850 de lei, sau chiar 3.000 de lei.

„Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astazi de dimineata am avut si voi avea in continuare ultimele discutii cu domnul ministru al Finantelor, dupa care vom discuta cu liderii partidului, sa prezentam ceea ce noi am terminat practic aseara de lucrat, suntem pe constructia finala. Vom anunta in termenul cel mai scurt ceea ce se intampla. De alfel, eu cred ca cetatenii romani s-au obisnuit ca atunci cand PSD este la guvernare, grija pentru cetateni, pentru mediul de afaceri, pentru ca nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gandi masuri cum am gandit si pana acum, echilibrate, impartite intre pachetul social si pachetul economic. Cea mai buna protectie sociala pentru o persoana apta de munca este existenta unui loc de munca.

In acest pachet avem si masuri sociale si masuri economice. In primul rand, grija noastra a fost indreptata catre preturile din energie, astfel incat populatia, pentru iarna 2022-2023 sa nu aiba preturi modificate. Vorbesc de consumatorii casnici. Specialistii nostri au lucrat pe astfel de schema, au prezentat o parte in coalitie. Vom avea discutiile finale, asta a fost o grija, sa ne asiguram ca traversam cu bine aceasta iarna.

Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim pe economie
„Nu o sa confirm sau sa infirm cifre, o sa spun doar ca da, am avut discutii si despre salariul minim. Consideram ca salariul minim trebuie sa creasca in Romania. Am pus in prima faza la dispozitia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorarii salariului minim, fara o cheltuiala suplimentara, fara nicio taxare din partea statului roman (…)

Marius Budai, despre majorarea pensiilor
„De la 1 ianuarie 2022 am avut o majorare a pesiei minime cu 25% si o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi in PSD am discutat si vom propune coalitiei o majorare mai mare decat formula din lege, care ar fi trebuit ca acum sa fie majorate pensiile cu in jur de 5,1%. Vom anunta in curand cu cat se vor majora exact”, a declarat ministrul Muncii, in exclusivitate la Antena 3.