Militarii ruși au vrut să scrie litera Z pe un teren de fotbal din Ucraina, dar nu au fost prea inspirați. Care a fost rezultatul

Militarii ruși au vrut să scrie litera Z pe un teren de fotbal din Ucraina, dar nu au fost prea inspirați. Soldații ruși au vrut să lase un semn pe un teren de fotbal înainte de a se retrage din Borodianka, regiunea pe care au distrus-o complet în urmă cu câteva zile. Se pare, totuși, că rezultatul nu a fost cel dorit.

Militarii ruși au vrut să scrie litera Z pe un teren de fotbal din Ucraina, dar nu au fost prea inspirați. Care a fost rezultatul

Soldații ruși au surprins din nou! Înainte de a pleca din Borodianka, zonă pe care au distrus-o în urmă cu câteva zile, militarii ruși au vrut să își lase amprenta pe teren de fotbal. Aceștia au luat un tractor cu care au încercat să are terenul de fotbal în forma literei „Z”. Totuși, se pare că nu au fost creativi, având în vedere că nu au știut să folosească tractorul, deoarece nu le-a prea ie;șit simbolul forțelor armate ruse. Soldatii ruși au reușit să facă doar un V și alte desene, stârnind indignare și ironii la adresa lor.

Prezența literei ”Z” pe tancuri și alte vehicule militare rusești reprezintă un mod prin care poate fi identificat locul de proveniență a lor și teritoriul către care se îndreaptă, dar simbolul are și alte semnficiații. Litera Z a devenit un simbol al Rusiei, iar această literă este inclusă în expresia rusească ”Za pobedu”, care se traduce ”pentru victorie”. În Moscova, pot fi văzute mașini cu un Z pictat pe ele, dar simbolul nu este utilizat la scară largă în rândul populației ruse.

Rusia are o istorie de promovare a anumitor semne și simboluri pentru a arăta sprijin pentru armată. În timpul anexarei Crimeeei, au fost folosite panglici cu dungi portocalii și negre, simbolul Sfântului Gheorghe. Panglica este și în ziua de astăzi foarte populară în Rusia și arată sprijinul pentru guvern și armată. Dar mulți ruși au ridiculizat simbolul Z. Această literă a fost utilizată și pentru a-i intimida pe cei care se opun războiului.

 

Premierul britanic Boris Johnson, vizită surpriză în Ucraina

Este a 46-a zi de război pe teritoriul Ucrainei. Premierul britanic Boris Johnson a făcut o vizită surpriză în Ucraina și a mers cu Volodimir Zelenski pe străzile din centrul Kievului. Autorităţile armate din Ucraina au anunţat, duminică dimineaţă, că Rusia a lansat şapte rachete în zona Nikolaiev, fără a se înregistra victime, transmite The Kiev Independent.

Comandamentul Operațional Sud a raportat că, în timp ce forțele rusești încearcă să își întărească pozițiile trupelor din jurul regiunilor Nikolaiev și Herson, acesta folosesc lovituri cu rachete pentru a demoraliza populația. „Ucraina nu are timp să aştepte. Libertatea nu are timp să aştepte. Când tirania lansează agresivitate împotriva a tot ceea ce menţine pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediat. Este necesar să acţionăm într-un mod principial. Şi embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, întregii lumi civilizate. Atunci Rusia va simţi asta. Atunci va fi un argument pentru ei – să caute pacea, să oprească violenţa fără rost”, a declarat Volodimir Zelenski.