Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre încep să se subțieze și ne predispun la osteoporoză.
Acest lucru este și mai adevărat în cazul femeilor aflate la menopauză care nu mai au nivelul standard al hormonilor estrogen și progesteron.
Modificările hormonale care apar în corpul unei femei aflate la menopauză au consecințe importante asupra oaselor.
Din acest motiv, femeile aflate la menopauză sunt mai predispuse la osteoporoză, o boală care duce la resorbția osoasă și crește riscul de fracturi.
Oasele femeilor aflate in postmenopauza incep sa devina mai fragile, iar pe masura ce estrogenul scade, absorbtia calciului in tractul digestiv scade.
Diagnosticul de osteoporoză este oficial atunci când se detectează o pierdere de 30-50% a osului mineral.
Toate produsele enumerate aici sunt benefice împotriva osteoporozei prin încetinirea sau prevenirea procesului de îmbătrânire.
Au proprietăți nutritive, efecte antiinflamatorii și un efect asemănător corticosteroizilor.
• Ulei de cătină
Acest produs este foarte bogat în antioxidanți (beta-caroteni, polifenoli, vitamina E), vitaminele D, F și K, calciu și magneziu, acizi grași nesaturați (acid gamma-linoleic) și alți compuși cu proprietăți antiinflamatorii și anti-îmbătrânire. .
• Tinctură de coada-calului
Coada-calului este una dintre cele mai bune plante anti-îmbătrânire. Conține siliciu, un mineral care ajută la întărirea oaselor.
Din acest motiv, unii medici recomanda aceasta planta in tratamentul osteoporozei (subtierea oaselor).
Un studiu pe 122 de femei a arătat că extractul uscat de coada-calului (singur sau în combinație cu calciu) a crescut densitatea osoasă.
Dr. John Ray Christopher, un botanist celebru, a spus că siliciul din coada-calului este transformat în calciu în organism.
El folosește această plantă într-o formulă naturală de calciu împreună cu paie de ovăz și rădăcină de brusture.
Botanistul elvețian Johann Kunzle recomandă zilnic o ceașcă de ceai de coada-calului pentru a calma durerile articulare, durerile reumatice și nevralgia.
Preotul Sebastian Kneip a spus că această plantă are rezultate foarte bune în osteoporoză și boli ale rinichilor și vezicii urinare.
• Ulei de ficat de cod
Un studiu recent efectuat pe șoareci de la Universitatea din Texas a arătat că aportul crescut de Omega-3 alimentar susține sănătatea oaselor și reduce riscul de osteoporoză mai târziu în viață.
Animalele care au primit ulei de pește au avut o creștere semnificativă a densității minerale osoase.
În același timp, are loc o scădere a resorbției osoase și o creștere a formării osoase.
Uleiul de pește este extras din țesuturile de pește gras.
Studiile privind aportul de acizi grași polinesaturați, densitatea osoasă și echilibrul de calciu la femeile aflate în postmenopauză au arătat rezultate bune.
Un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție arată că acizii grași esențiali Omega-3 din uleiul de pește sunt benefici pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă.
Peștele gras este cea mai bună sursă de Omega-3: somonul, heringul și sardinele.
Suplimentele cu ulei de pește ajută și la ameliorarea durerilor articulare.
Alte suplimente recomandate: spirulina si muguri de coacaze negre hemoderivat.
CE SĂ MANCAN PENTRU OSTEOPOROZA
Osteoporoza poate fi afectată pozitiv dacă 2/3 din meniul tău este crud și mănânci mai ales legume, fructe, nuci, germeni.
Susanul este foarte important deoarece este bogat în calciu activ biologic. Lăsați-l să fie măcinat pentru a fi mai ușor de digerat, sau sub formă de halva de susan sau tahini.
Puteți face și hummus – un pate delicios de năut fiert, susan, usturoi, lămâie, jojgen și ulei de măsline.
Nucile sunt regii în acest caz: migdalele, fisticul, nucile, dar dacă ai osteoporoză, evită arahidele.
Gladiatori aveau odată oase puternice datorită siliciului din sângele lor, iar astăzi le poți obține puterea cu legume cu frunze verzi.
Dimineața, bea o legumă proaspătă pe bază de suc de morcovi, în care mai există spanac, urzică, hrean, pătrunjel, mărar, fenicul, busuioc, măcriș sau orice ai în bucătărie. 300-400 ml pe zi îți vor oferi mineralele importante.
Amintiți-vă că alimentele procesate dă aciditate și descompun oasele.
Din alimente gătite, combinați cerealele și leguminoasele. Colectați rețete cu năut și ovăz. Puteți combina aceste produse cu porumb și fasole, soia și orez, linte și orez sau porumb. Ardeii umpluți sunt perfecti pentru tine.
De asemenea, este utilă alga Lithotamnion Calcareum, precum și sămânța de cânepă măcinată.
Ai nevoie de mai mult soare și mișcare – mers, dans, alergare.
Microșocurile stimulează întărirea oaselor.
Studii care indică osteoporoză incipientă
Este bine sa se faca densitatea osoasa o data pe an cand densitatea osoasa este subtire, dar sa nu se examineze densitatea osoasa a unui deget sau a mainii, ci a vertebrelor spinarii si a articulatiilor soldului.
Spuneți medicului dumneavoastră de familie să efectueze teste de sânge pentru parathormon, beta cross lapse și fosfatază alcalină.
Dacă ți-a plăcut articolul, poți să ne urmărești și să împărtășești postarea prietenilor tăi și părerea (sau experiența) ta în comentarii!