Mesajul transmis de Simona Halep după ce Emma Răducanu a cucerit US Open

0

Simona Halep, 29 de ani, s-a declarat impresionată de parcursul incredibil avut de Emma Răducanu la US Open 2021, unde sportiva cu origini românești a cucerit trofeul după ce a venit din calificări. Simona Halep a urmărit finala US Open 2021, fiind impresionată de modul în care Emma Răducanu a reușit să-și adjudece trofeul.

„Extraordinar”, a scris Simona Halep pe Instagram, după meciul câștigat de britanică împotriva canadiencei Leylah Fernandez.  Întrebată în timpul turneului de la US Open care este idolul ei din sport, jucătoarea cu tatăl român și mama chinezoaică a dat două nume, oferind un răspuns prin care i-a mulțumit pe fiecare dintre părinții săi: Simona Halep și Li Na. „Simona Halep și Li Na (n.r. – sunt idolii mei din sport).

Este absolut minunat doar să o văd plimbându-se pe aici (n.r. – pe Simona, la US Open), și este o experiență foarte tare chiar și atunci când mă salută”, a răspuns Emma Răducanu. Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows. Emma Răducanu va primi un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari, în timp ce Leylah Fernandez a câștigat 1,25 de milioane de dolari.

Grație parcursului incredibil de la US Open, Emma Răducanu va urca, începând de luni, până pe locul 23 în clasamentul WTA (un salt de 127 de locuri). De cealaltă parte, Leylah Fernandez se va clasa pe poziția 27 (a început competiția pe locul 73). Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de 2 ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la 5 ani.