Mesajul transmis de Emma Răducanu, după ce a cucerit US Open: „Este cea mai frumoasă zi din viața mea”

0

Emma Răducanu, 18 ani, a cucerit titlul la US Open, după o finală câștigată duminică, scor 6-4, 6-3, cu Leylah Fernandez, 19 ani, devenind prima sportivă din istorie venită din calificări care se impune într-un turneu de Mare Șlem. „Este cea mai frumoasă zi din viața mea”, a spus după meci sportiva din Marea Britanie cu origini românești, informează Gazeta Sporturilor. „Vreau să o felicit pe Leylah și echipa ei, a jucat un tenis incredibil, a învins câteva dintre jucătoarele de top din lume, nivelul ei a fost foarte bun. Sper să ne mai înfruntăm în alte multe finale.

Am petrecut 3 săptămâni în New York… echipa mea mi-a fost alături, lor și celor de acasă le mulțumesc tuturor pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor”, a spus Emma Răducanu. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor din New York, m-ați făcut să mă simt ca acasă, m-am simțit foarte bine să joc în fața voastră. A fost comemorarea unui moment atât de dificil, sper ca eu și Leylah să vă fi oferit un spectacol frumos astăzi”, a declarat Emma Răducanu.

După ce a primit trofeul, Emma a stat de vorbă și cu Mats Wilander, corespondent Eurosport la finala de la Flushing Meadows. „Să fiu aici, cu acest trofeu, este incredibil. În urmă cu 3 săptămâni glumeam despre un astfel de turneu. Este cea mai frumoasă zi din viața mea. Cred că nivelul meu a crescut de la meci la meci, pe măsură ce am avansat, adversarele au devenit din ce în ce mai bune”, a afirmat Emma Răducanu.  „M-a surprins și pe mine nivelul pe care l-am arătat în anumite momente. Leylah a învins multe jucătoare din TOP 10, știam că va trebui să respir adânc, mă bucur am reușit să-mi ridic nivelul când a fost nevoie. Sper ca noua generație să poată să calce pe urme unor mari campioane precum Billie Jean King”, a precizat Emma Răducanu.