Mesajul SFÂŞIETOR al tatălui Raisei, micuţa ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni: „Eu, de ziua copilului meu, merg la cimitir”

Familia Raisei, micuţa ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni, în luna ianuarie, resimte durerea tragediei fix ca-n prima zi. Zilele trecute, fetiţa ar fi trebuit să împlinească 12 ani.

Apropiaţii copilei doresc să se facă dreptate, iar criminalul să plătească, dar din păcate, ancheta bate pasul pe loc. „Bună ziua, ceva vești? Astăzi puiul meu împlinea 12 ani”, își întreabă părinții îndurerați avocatul.

Tatăl, nervos pe incompetenţa autorităţilor

Agentul Constantin nu a dat ochii cu tatăl Raisei până acum și nu s-a scuzat în niciun fel, doar prin scrisoarea care circulă în mass media, care ar fi redactată de avocatul acestuia, mai spune tatăl fetei.

Eu mă întorc de la cimitir. Azi trebuia să fie ziua Raisei. Ne ajută Dumnezeu să trecem peste asta, fără puterea lui nu putem să trecem peste asta.

Este o nedreptate ceea ce se întâmplă. În România, avem oameni incompetenți. Nu înțeleg de ce durează așa mult o procedură. În prima secundă, trebuia să fie arestat măcar 30 de zile, 90 de zile, să nu conducă decât după proces.

El cum l-ați văzut este un om grăbit…Este nedreptate pentru că nu se vrea binele în țara asta. Se ajută între ei infractorii. Dacă furi o tigaie din magazin ești arestat. Un criminal, dacă omoară, că Popescu este un criminal, face ce vrea el.

Oamenii au mers în fața Secției 5 de Poliție să strige nedreptatea. Dacă o bătrână merge în piață să vândă, ca să facă bani de medicamente, să mai rotunjească pensia, este amendată.

Probabil, pe 16 mai el și-a serbat și ziua de naștere…că a împlinit 32 de ani, cu lăutari, tot ce trebuie. Eu de ziua copilului meu, merg la cimitir. Duc flori și aprind lumânări. Este nedreptate în țara asta. Noi suntem doar niște păpuși, niște plătitori de taxe, atât”, a spus tatăl Raisei.

Poliţistul nu se afla în misiune

În urma verificărilor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au stabilit că poliţistul nu se afla în misiune, dar circula cu viteză peste limita legală, avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. După accident, poliţistul vinovat de uciderea tinerei Raisa a fost plasat sub control judiciar. La scurt timp, însă, a fost eliberat.

Este foarte greu…așteptăm acum să vedem ce spun autoritățile…îl trimit în judecată, nu îl trimit…cât mai așteptăm? Am mare încredere în domnul avocat Cuculis și vom lupta până la ultimul soldat, până la capăt. Nu se pune problema.

Vreau să-l văd în pușcărie, nu așa. Abia aștept să dau ochii cu el în sala de judecată. Mulți zic să nu-i zic „criminal”, ba da e „criminal”. Un om dacă fură se numește hoț, el a ucis e criminal!”, a mai zis părintele micuţei ucise.