Mesaj important de la Rusia pentru România! Este sau nu țara noastră în pericol. Anunțul făcut de ambasadorul rus la București

Rusia a transmis un mesaj important României, în plin război cu Ucraina, în contextul în care toată lumea se întreabă dacă România este în pericol să fie atacată și ea, la rândul ei, fiind vecină cu Rusia.

Rusia atacă Ucraina de șapte zile, astfel că a fost declarată stare de război. Multă lume se întreabă dacă și în România ar urma să aibă loc bombardamente, speriată de ce se întâmplă în țara vecină.

România nu este în pericol. Valery Kuzmin: „Căutăm să menținem relații de bună vecinătate”

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, exclude un posibil atac al Rusiei asupra României, cel puțin pentru moment, câtă vreme România respectă anumite condiții.

Oficialul a declarat că Rusia nu ia în calcul un atac asupra României și nici nu ar vrea să o atace, având în vedere că nici armata românească, nici NATO nu se implică în mod direct în războiul dintre Rusia și Ucraina.
Pentru că România nu se implică în războiul pornit de Rusia în Ucraina, oficialul Kremlinului a declarat, de asemenea, că nu vom avea probleme nici cu întreruperile de gaze.

Valery Kuzmin a mai spus că nu prevede un posibil atac al Federației Ruse împotriva României, mai ales că, potrivit spuselor lui, Rusia caută să întrețină relații bune cu România, nicidecum de război.

„În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse. Nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității”, a declarat Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București.