Medicii, avertisment de ultimă oră: ”Persoanele care suferă de această boală riscă să moară de COVID-19!” Cum te poți proteja

loading...

Persoanele care suferă de apnee obstructivă în somn, o afecțiune ce este caracterizată prin blocarea parțială sau completă a căilor respiratorii sunt predispuse să-și piardă viața din cauza coronavirusului, avertizează oamenii de știință.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Warwick arată că persoanele care sforăie prezintă mai multe șanse de a-și pierde viața din cauza coronavirusului.

Din păcate, însă, oamenii de știință susțin că această boală poate fi extrem de periculoasă, întrucât în 85 la sută dintre cazuri, apneea obstructivă nu este descoperită la timp.

”Fără o imagine clară a numărului de persoane care suferă de apnee obstructivă în somn este foarte dificil să stabilim câte persoane prezintă un risc mai mare în fața coronavirusului.”, a declarat Dr. Michelle Miller, care a condus studiul.

”Este posibil ca infecția cu COVID-19 să crească stresul oxidativ și inflamația, iar acest lucru să aibă efecte asupra căilor respiratorii, acestea fiind deja afectate în cazul pacienților cu apnee de somn obstructivă.”, a mai precizat medicul.

De asemenea, oamenii de știință au făcut apel la persoanele care suferă de apnee obstructivă să-și ia toate măsurile de precauție pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. Astfel, ei recomandă să-și ia medicația recomandată de medic, dar și să poarte mască de protecție împotriva coronavirusului, să respecte distanțarea socială și să ceară ajutor imediat ce apar primele simptome.

loading...