Marea poveste de dragoste din viața lui Ivan Patzaichin. ”Am văzut-o și n-am mai avut liniște”

0

Ivan Patzaichin a avut grijă să facă totul ”așa cum trebuie”, după cum a învățat de la familia lui și de la oamenii din satul Mila 23 în care s-a născut. Legendarul canoist n-a făcut excepție de la această regulă nici când a venit vorba despre viața personală. Regretatul sportiv a trăit o poveste de dragoste ca în cele mai reușite filme romantice.

Cum a cunoscut-o Ivan Patzaichin pe marea sa dragoste

”De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”, spunea Ivan Patzaichin.

Sportivul și-a respectat acest crez și în viața personală. A avut și noroc în acest sens. Imediat ce a zărit-o pe Georgiana a știu că ea este aleasa inimii lui. Totuși, a trebuit să lupte ca să o convingă să-i acorde o șansă. Povestea lor a început în august 1975, la Snagov, în Baza Veche, sanctuarul caiaciștilor și canoiștilor.

”De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, spunea marele sportiv.

Marea poveste de dragoste din viata lui Ivan Patzaichin. ”Am vazut-o si n-am mai avut liniste”

Motivul pentru care Ivan Patzaichin n-a convins-o din prima pe soția sa

După cum povestea Ivan Patzaichin în urmă cu câțiva ani, inițial, soția lui nici nu s-a uitat la el, deoarece avea o părere foarte proastă despre sportivi. Georgiana a explicat că era influențată de faptul că sportivilor li se reproșa lipsa de educație, deoarece petreceau puțin timp la școală.

”Ivan: Am convins-o datorită unei prietene, iar din momentul în care ne-am întâlnit şi am avut şi eu timp să mă exprim şi să îşi contureze o impresie, am simţit că am o şansă.

Georgiana: Adevărul e că m-a invitat la ziua lui şi l-am văzut cum se comportă, ce anturaj are şi am făcut comparaţie cu ceilalţi. Şi-atunci, am început să-l studiez mai cu atenţie şi să-i acord atenţie.

Ivan: Eu nici nu ştiam dacă va veni la ziua mea. Asta era la sfârşitul lui noiembrie. Pe urmă, am făcut Revelionul împreună şi peste trei luni ne-am căsătorit”, au spus cei doi într-un interviu pentru okmagazine.ro.

Cum a cerut-o Ivan Patzaichin în căsătorie pe soția lui. ”Ea a fost trofeul meu în acel an”

Regretatul sportiv și soția lui au povestit și cum a decurs cererea în căsătorie, ce a avut loc chiar la Revelionul dintre anii 1975 și 1976. Georgiana nu a luat-o în serios pe moment, iar Ivan Patzaichin a făcut un soi de profeție pentru cariera lui.

”Făceam revelionul la o prietenă a cărui tată era actor (actorul Zephi Alșeck, n.r.) şi care mă iubea ca pe fata lui. I-am spus că vin la petrecere cu Ivan. Bine, el a ştiut din prima clipă, înaintea părinţilor mei, că eram curtată de el. Şi, la 12 noaptea, când ne-am făcut urările, venea anul ’76 cu Olimpiada de la Montreal.

I-am urat succes la Olimpiadă, să câştige o nouă medalie olimpică. Şi zice: Eu îmi doresc altceva, mai mult decât asta. Ce poţi să-ţi doreşti mai mult?, l-am întrebat. Să ne căsătorim! (a răspuns el,n.r.). Aşa că n-am luat-o prea în serios”, a povestit soția lui Ivan Patzaichin.

Legendarul canoist a adăugat că în 1976, la Olimpiada de la Montreal, a fost singurul an în care nu a obținut o medalie. Ivan Patzaichin a precizat că soția lui a fost ”trofeul lui cel mare” atunci și a adăugat că simțea la fel și după 35 de ani de la căsătorie.

Georgiana Patzaichin a mai spus cu o altă ocazie, pentru femeide10.ro, că sportivul a cucerit pe toată lumea cu timiditatea lui, cu ”aerul lui de adolescent fâstâcit, prins cu lecția neînvățată, ori de câte ori trebuie să vorbească despre sine”.

Soția lui Ivan Patzaichin, nevoită să facă compromisuri

Totuși, căsnicia lor nu a fost întotdeauna ușoară. Soția lui Ivan Patzaichin a fost nevoită să facă compromisuri pentru mariajul lor, deoarece sportivul pleca la diverse antrenamente și concursuri.

”Nu este plăcut să mergi neînsoțită la spectacole, la aniversările familiei sau prietenilor. Și este de-a dreptul dramatic, tânără fiind, să fii singură de sărbători, mai ales când iubești și ești iubită”, spunea ea.

În 1981, Ivan Patzaichin și soția lui au devenit părinții unei fete, Ivona Beatrice Patzaichin. Aceasta are acum 40 de ani și lucrează la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, unde ocupă funcția de președinte la o comisie de evaluare a unităților spitalicești.