MAE a facut anuntul: „Este cod rosu”. Atentionare pentru romanii care merg in vacanta.

Ce se întâmplă cu plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei! Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Ce spune Ministrul Muncii despre plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei pentru pensionarii aflați în dificultate.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut joi un anunț important cu privire la plata ajutoarelor de 250 și 700 de lei.

În contextul în care mai mulți pensionari nu au primit aceste ajutoare din partea statului, Ministrul Muncii a făcut precizări importante pentru românii care au venituri mici.

Acesta le dă asigurări cetățenilor că toți pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei vor primi cei 700 de lei promiși de la stat, iar data până la care ar trebui ca această sumă să ajungă la ei este 15 iulie 2022.„Ajutorul de 700 de lei nu a ajuns încă la toti romanii. Pana la data de 15, toti cei care se incadreaza vor primi banii pe card sau prin intermediul postasului.

Pragul de 2000 de lei a fost o decizie luată de coaliţie, ghidându-ne dupa pensia medie din România”, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență care prevede acordarea unui ajutor o singură dată în luna iulie 2022, pentru toți românii care primesc o pensie mai mică de 2000 de lei.
Aproximativ 3.300000 de pensionari urmează să intre în posesia acestor bani.Veniturile lunare la care face referire Ordonanţa de urgenţă sunt:
a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
d) venituri din
indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plăteşte ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate şi realizate de aceeaşi persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Ministrul Muncii, anunț și despre ajutorul de 250 de lei
În plus, Ministrul Muncii a dezvăluit și ce se întâmplă cu ajutorul în valoare de 250 de lei.

„În acest an vor fi patru transe de plată pentru ajutorul de 250 de lei. Se va acorda pentru lunile iunie, august, octombrie si decembrie. Inca suntem in activitatea de distribuirea a cardurilor pentru populatie”, a mai spus ministrul la România Tv.