Lucian a dispărut pe data de 9 august, în Marea Neagră. Ce s-a întâmplat acum, după 13 zile

Lucian a dispărut pe data de 9 august, în Marea Neagră, pe o plajă din Costinești. ISU Constanța a anunțat că ieri, 22 august, au fost reluate căutările. Au intervenit scafandrii ISU cu 4 autospeciale, 2 ofițeri și 13 subofițeri.

Ultimele imagini cu Aurel și Lucian în viață sunt filmate de prietenii celor doi, în seara zilei de 9 august.

Deși Aurel nu știa să înoate, iar litoralul era sub o avertizare de furtună extremă, cei doi nu au ținut cont de nimic. Au intrat în apă, iar valurile de aproape doi metri îi acopereau pe tinerii în vârstă de 21 de ani.

Aurel încerca din greu să iasă la suprafaţă, după ce a fost lovit de un val. Distracţia a continuat până în momentul în care Aurel a fost înghiţit de ape. Prietenul său a încercat cu greu să îl salveze, dar nu a reuşit. Mai mult şi Lucian a fost luat de curenţi. Două zile mai târziu, când furtuna s-a domolit, a fost găsit trupul lui Aurel. Pe Lucian, echipele de intervenție îl caută în continuare. S-au verificat toate digurile din Costinești, apoi s-a mărit raza până la Olimp.

„Există posibilitatea să fie aduși la mal în locurile neamenajate sau să fie băgat undeva într-un dig, tocmai de aceea am mărit această rază de căutare”, spune colonel Marian Ciulei, șef grupa scafandri ISU Dobrogea.

Familia lui Lucian, strigăt disperat de ajutor

Mama lui Lucian este încă în stare de șoc. Așteaptă la Huși orice veste din partea autorităților. Sora lui Lucian povesteşte faptul că cei doi băieţi aveau o relaţie foarte bună de prietenie, din acest motiv a făcut tot ce i-a stat în putinţă să îl salveze.

„Angajații plângeau, nu știau cum să îmi spună. Nu îmi venea să cred. A doua zi i-am spus mamei, ea a venit la noi să ne aducă mâncare și haine. Mi-am dat și eu demisia și am mers acasă. Aveau o relație strânsă de prietenie, de asta nici nu a renunțat Lucian să îl caute. S-au băgat amândoi, dar i s-a făcut rău lui Aurel și l-au luat valurile”, a spus Gabriela, sora tânărului dispărut, pentru Pro TV.

„Am insistat căutările, să nu se oprească. L-au căutat și scafandrii și elicopterul. Se înțelegeau foarte bine. Doi copii foarte muncitori. Fiul făcea și parașutism în Iași. Amândoi au fost copii fără anturaje urâte, nu aveau vicii, copii exemplu”, a declarat și Daniela Arion, mama dispărutului.

Între stabilopozii de la Costineşti a fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani