Lovitură grea pentru locuitorii la bloc! Se interzice complet

În ultima perioadă au avut loc o mulțime de schimbări importante pentru români. Autoritățile vin acum cu anunț major pentru toată lumea, care va afecta intr-o mare măsură. În scurt timp, legea intră în vigoare și vizează întreaga țară.

Avertisment pentru cei care stau la bloc

Centralele de apartament sunt una din cele mai importante cauze ale poluării. Se vorbește deja de mult timp de interzicerea acestora la noi în țară, după ce s-a constatat că au un efect negativ asupra mediului și, de altfel, sunt și foarte costisitoare, comparativ cu altele.

Așadar, ministrul Mediului Tanczos Barna a explicat că deja a fost luată o decizie în ceea ce privește demersul de interzicere a centralelor de apartament. Procesul a fost îngreunat de faptul că au apărut probleme mai grave precum războiul, iar atenția a fost orientată în acest sens.

„Eu sper ca centralele individuale să fie interzise în blocurile noi. Sper să se ia o măsură în cel mai scurt timp, am propunerea pregătită. cu siguranță se pot găsi soluții alternative la aceste variante și poluante și costisitoare, cele de scară, de bloc, sunt mai eficiente și mai puțin poluante”, a declarat Tanczos Barna pentru gândul.ro.

Totodată, Barna a amintit de faptul că există orașe unde centralele individuale au fost interzise, precum Brașovul și Clujul. Ministrul speră că autoritățile vor aproba cererea lui cât mai repede, pentru ca rezultatele pozitive să se vadă cât de curând.

E.ON Energie Romania a efectuat un sondaj care a scos la iveală că aproape 27% din centralele termice pe gaz din România sunt mai vechi de 10 ani. Astfel, acestea sunt extrem de poluante și ar trebui schimbate cât mai repede. De altfel, și consumul va putea fi redus considerabil odată cu înlocuirea centralelor cu unele performante și economice.