Locul din Romania unde, cu 5 lei pe zi, te tratezi de reumatism. Are proprietati vindecatoare

Cine nu are bani sau suficient timp liber, vă informăm că în România, în satul Sărata, există un loc special pentru cei în căutare de vindecare! Iată ce trebuie să știți!

Un loc miraculos în România unde, cu 5 lei pe zi, puteți atenua reumatismul. Pentru cei care caută tratamente pentru reumatism, dar nu dispun de fondurile necesare pentru a merge în stațiunile de specialitate, există o alternativă mult mai accesibilă, dar care are un impact pozitiv similar asupra sănătății și vitalității.

În satul Sărata, situat la câțiva kilometri de Bistrița, zeci de oameni vin în fiecare an pe malurile lacului pentru a trata reumatismul și spondiloza cu ajutorul nămolului și al apei sărate. Chiar dacă zona nu este amenajată special pentru aceasta, oamenii se simt extraordinar și, mai important, vindecați. Înconjurat de pădure și de aer curat, peisajul este de-a dreptul captivant.

Această oază de sănătate, parcă desprinsă din Grădina Edenului, a devenit cunoscută grație recomandărilor venite de la cei care s-au bucurat de proprietățile sale vindecătoare.

Studiile validează faptul că apa și nămolul din această zonă au proprietăți curative reale, cunoscute de la strămoșii noștri. Lacul este situat pe un filon de sare care începe de la Praid, iar specialiștii au identificat 13 izvoare de salină datând din epoca dacilor.

Opiniile turiștilor Din nefericire, oferta de cazare este insuficientă și turiștii au rareori posibilitatea de a rămâne peste noapte. Totuși, vestea bună este că o zi în acest loc paradisiac costă doar 5 lei, tariful impus de administratorii lacului.

Vizitatori de la distanțe considerabile vin pentru a experimenta apa sărată și nămolul din Sărata. Un turist a venit chiar din Germania, mai precis din Nurenberg. Iată ce spun aceștia:

„Înainte aveam dureri de spate, acum nu mă mai doare, nu mai am probleme, sunt sănătos”, declară unul dintre vizitatori.

„Chiar te ajută cu articulațiile”, spune alt turist.

„Dacă faci cel puțin 10-12 ședințe, nu prea te mai îmbolnăvești de răceală iarna”, conform „stirileprotv.ro”.

Atenție! Specialiștii avertizează că nămolul și apa sărată pot fi contraindicate pentru cei cu hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac sau probleme respiratorii.

Lasă un comentariu