Leul se afundă tot mai tare. Previziuni sumbre pentru moneda românească

0

Leul românesc a scăzut mult în raport cu moneda euro, iar previziunile speciliștilor pentru următoarea perioadă nu sunt deloc favorabile. Moneda românească este singura din Europa care s-a depreciat față de euro în acest an. De cealaltă parte, moneda euro a atins noi recorduri maxime după ședințele Băncii Naționale Române.

Curs valutar BNR miercuri, 8 septembrie 2021

La cursul valutar de miercuri, 8 septembrie, moneda euro a înregistrat prima scădere după mult timp în care a doborât record după record. Astfel, după ședința BNR, 1 euro a fost cotat la 4.9479 lei, față de cursul valutar precedent când moneda euro a fost cotată la 4.9488 lei.

Leul se afundă tot mai tare. Previziuni sumbre pentru moneda românească

Leul – singura monedă care s-a depreciat anul acesta

Moneda românească a mers din rău în mai rău anul acesta și a ajuns să fie singura care s-a depreciat față de euro care a crescut cu aproape 2% față de leu. Analiștii economici spun că tendința de depreciere a leului este strâns legată de tensiunile politice din țara noastră.

Euro a atins un nou record maxim. Moneda unică europeană se apropie de pragul de 5 lei la cotația oficială a Băncii Naționale Române.

La cursul valutar de marți, 7 septembrie, un euro a fost cotat la 4.9488 lei, în creștere față de ziua precedentă când euro a costat 4.9475 lei.

Este o creștere fulminantă a acestei monede care nu doar că nu mai coboară sub pragul psihologic de 4,90 lei, dar se apropie tot mai mult de pragul de 5 lei, ceea ce este foarte mult.

Euro a început anul la un curs de 4,8691 lei. Ceea ce se întâmplă acum cu moneda unică europeană euro îi descurajează foarte mult în primul rând pe românii care plănuiesc să își cumpere o locuință și pe cei care au credite în euro.

Analiștii economici pun semnul egal între criza politică și recordurile stabilite de moneda unică europeană și spun că euro are șanse mari să depășească pragul de 5 lei, pe fondul crizei guvernamentale.

Dinamica din piață este rezultatul unui cumul de factori, între care aspectele politice cred că au o influență relevantă. (…) În principiu, estimarea noastră era că vom ajunge la începutul anului viitor peste pragul de cinci lei, a declarat analistul economic Claudiu Cazacu, la Antena 3.

Curs valutar marți, 7 septembrie 2021

La cursul valutar stabilit de Banca Națională a României, marți, 7 septembrie 2021, un euro a fost cotat la 4.9488 lei. În același timp, dolarul american a fost cotat la 4,1693 lei, în scădere uşoară, iar lira sterlină la 5,7591 lei, tot în scădere.

Francul elvețian a înregistrat o creștere de la 4.5534 lei la 4.5601 lei. În ceea ce privește gramul de aur, acesta este cotat la 244,7727 lei.