Klaus Iohannis a promulgat joi legea, merge direct la Monitorul Oficial. România se pregăteşte de ce e mai rău

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cursul zilei de joi, președintele Iohannis a semnat și câteva decrete, cel mai important fiind legat de achiziţia de avioane de luptă.

Klaus Iohannis a semnat noi decrete în cursul zilei de joi, anunță Administrația Prezidențială, care adaugă că una dintre legile promulgate de șeful statului se referă la cea privind atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de 32 de avioane multirol de la Guvernul Regatului Norvegiei, a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii şi atribuirea contractelor necesare instruirii personalului navigant.

Actul normativ are ca obiect de reglementare realizarea capabilităţii operaţionale aeriene de tranziţie prevăzută în Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, prin atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de 32 de avioane F-16 de la Guvernul Regatului Norvegiei, a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii şi atribuirea contractelor necesare instruirii personalului navigant.

Klaus Iohannis a semnat joi mai multe decrete
Sursa anterior citată mai arată că președintele României a mai semnat câteva decrete, astfel: decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 5/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate (PL-x 479/18.10.2021), decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Convenției privind interzicerea dezvoltării, producerii, stocării și folosirii armelor chimice și distrugerea acestora (PL-x 280/18.05.2022) și decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență și a altor acte normative (PL-x 194/13.04.2022).

Lista se continuă, șeful statului semnând și un decret pentru promulgarea Legii privind instituirea Zilei naționale a sportului cu balonul oval (PL-x333/07.06.2022) și un decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului între România și Republica Chile în domeniul securității sociale, semnat la Santiago, Chile, la 26 februarie 2021.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cursul zilei de joi, președintele Iohannis a semnat și câteva decrete privind eliberarea din funcție a mai multor procurori.

Așadar, șeful statului a semnat un decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism – Structura centrală a doamnei Oana-Ruxandra Panaitatu – pensionare, la data de 15 iulie 2022, un decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Camelia-Grațiela Costea – pensionare, la data de 15 iulie 2022 și un decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a domnului Eugen Niculeanu – pensionare, la data de 15 iulie 2022.

Nu în ultimul rând, președintele României a semnat un decret privind eliberarea din funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a domnului Marian Dima, procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 15 iulie 2022, un decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Marin Rogoveanu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj – pensionare, la data de 15 iulie 2022, un decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Tiberiu Sigheartău, procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, având grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 17 iulie 2022, dar și un decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Craiova a domnului Marian Lungu – pensionare, la data 16 iulie 2022.