Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea. Decizia nu este definitivă

Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea. Decizia nu este încă definitivă.

UPDATE- Judecătorii din Bulgaria au decis, marţi, că Elena Udrea va fi extrădată în România, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.
Potrivit Digi 24, judecătorii bulgari care au discutat cererea de extrădare a Elenei Udrea au decis ca aceasta să fie etrădată în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase ani primită în Dosarul Gala Bute.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de cinci zile, la Curtea de Apel de la Sofia.

Joi, judecătorii bulgari au decis că Udrea va rămâne în arest preventiv până în 19 aprilie şi au cerut informaţii de la autorităţile române cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia pe durata încarcerării.

Ministerul Justiţiei anunţat, joi seară, că a primit solicitarea de informaţii, urmând ca Administraţia Naţională a Penitenciarelor să ofere răspunsul necesar.

În 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei.

Udrea a fost prinsă în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.

La ora 14:00 judecătorii bulgari ar trebui să înceapă procesul Elenei Udrea care se va prezenta din nou în faţa instanței din Bulgaria.

Ceea ce se va întâmpla astăzi are un rol important în proces, va fi o hotărâre în primă instanţă, însă nu una definitivă, fostul ministru al Turismului va putea să atace această decizie. Vedem însă dacă judecătorii bulgari vor considera dacă Udrea poate sau nu să fie predată autorităţilor din țara noastră.

Important este că Ministerul Justiţiei, prin intermediul Tribunalului Bucureşti, a trimis în Instanței de la Sofia toate actele care expun condiţiile din închisorile din România.

Ce se va întâmpla cu Elena Udrea

Mai mult decât atât, inclusiv din închisoarea Târgşor, acolo unde se cunoaște că Elena Udrea a fost arestată preventiv în urmă cu câțiva ani.

În această închisoare, fostul ministru al Turismului din România declara că a fost tratată urât, că sunt condiţii foarte rele, dar mai ales a fost ameninţată cu moartea.

Este important ce va spune astăzi Elena Udrea şi cu siguranţă magistrații bulgari vor lua în calcul şi ce spun autorităţile din țara noastră.

Elena Udrea îşi doreşte foarte mult să facă închisoare la domiciliu, în Bulgaria, unde şi-a închiriat un apartament sau în Grecia unde a solicitat azil politic.