Judecătorii din Bulgaria au decis. Ce se va întâmpla cu Elena Udrea

Judecătorii din Bulgaria au decis în privința Elenei Udrea. Fostul politician român va rămâne în arest preventiv, după ce Curtea a confirmat tot ce s-a decis în primă instanță la Blagoevgrad și că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Decizia judecătorilor din Bulgaria este ca Elena Udrea să rămână în arest, în ciuda cererii avocaților ei care au solicitat arest la domiciliu, motivând că aceasta are un copil mic acasă, dar și probleme de sănătate. De asemenea, apărătorii Elenei Udrea au solicitat ca arestul la domiciliu să se facă cu brățară electronică, însă judecătorul a cerut detenție pentru fostul politician român.

Udrea a încercat să demonstreze în instanță că nu are de gând să fugă, motiv pentru care spune că va prezenta acte care să justifice că și-a închiriat o locuință în Grecia, pentru următorii șapte ani.

Precizăm faptul că Elena Udrea a a fost audiată și săptămâna trecută de o instanță din Bulgaria în legătură cu cererea de extrădare depusă de autoritățile române, dar instanța a decis ca fostul ministru să rămână în arest până când se va judeca apelul formulat de avocatul lui Udrea.

Elena Udrea – prinsă în Bulgaria în timp ce încerca să treacă granița spre Grecia

Reamintim faptul că pe 8 aprilie, Elena Udrea a fost prinsă de grănicerii bulgari în timp ce încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata. Trecuseră doar câteva ore de când judecătorii instanței supreme anunțaseră sentința de condamnare. Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia nu mai poate fi contestată.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 15:30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul dimineții, înainte de momentul pronunţării de către instanţă a sentinţei definitive.

Poliția Capitalei a transmis că până la momentul pronunţării instanţei, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicţii.