Joe Biden, anunț important pentru omenire! Se scoate pe piață petrol suplimentar

Războiul din Ucraina a provocat o mulțime de pagube de la începutul crizei. Nu sunt semne că haosul se va termina prea curând, dar oficialii statelor din lumea întreagă luptă pentru mai bine. Joe Biden a făcut un anunț important pentru omenire, prin intermediul căruia a comunicat că situația petrolului este sub control.

Rezervele de petrol sunt asigurate

Statele Unite vor elibera timp de şase luni din rezervele strategice un milion de barili de petrol în fiecare zi, pentru a ține sub control situația provocată de război. După anunțul americanilor, și alte state au anunțat că vor ajuta din acest punct de vedere. Mai exact, peste 30 de state vor pune la bătaie zeci de milioane de barili de petrol, care vor intra în rezervă.

„În această dimineaţă, peste 30 de ţări s-au regăsit la o reuniune internaţională şi au decis să pună pe piaţă zeci de milioane de barili de petrol suplimentari”, a spus Biden.

Miniștrii energiei din cele 31 de țări membre s-au autosesizat și au anunțat că vor sprijini populația în urma sancțiunilor impuse în ultima perioadă. De altfel, consiliul de conducere al AIE recomandă guvernelor și consumatorilor ”să mențină și să intensifice eforturile de conservare și economisire a energiei”.

Statele Unite ale Americii este stresată foarte mult de creșterea combustibililor din ultima perioadă. Rușia și celelalte state-membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol au convenit să crească din nou prețurile, deși s-au făcut cereri pentru a ține sub control sumele.

România este asigurată din punct de vedere energetic

Vladimir Putin a amenințat cu oprirea livrării gazului către ”țările neprietenoase”, printre care se numără și România, având în vedere că a sprijinit armat Ucraina în războiul cu Rusia. Liderul cere ca gazul să fie plătit în ruble rusești, având în vedere că multe bănci au fost închise și multe parteneriate europene au fost stopate.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, i-a asigurat pe români că avem rezerve gaz suficiente și România este un stat care depinde prea puțin de Rusia din acest punct de vedere. De altfel, a precizat că avertizarea Rusiei nu reprezintă decât un ”nou act de şantaj”, nu realitatea.

”Noul act de şantaj al Rusiei a fost livrat sub forma decretului care prevede că plata pentru gazele furnizate de Gazprom ar trebui făcută în ruble pentru contractele de export către ţări neprietenoase.

În primul rând, România susţine luarea unei poziţii unitare a UE ca răspuns în faţa acestui nou gest de agresiune mascată. Trebuie să fim solidari şi uniţi pentru a dovedi, din nou, că nu ne lăsăm cumpăraţi la bucată!”, a anunțat ministrul.