Incendiu în stațiunea Eforie Sud. Turiști coborâți de pompieri de pe acoperișul unui hotel -VIDEO

0

Au fost clipe de panică pentru turiștii cazați la un hotel din stațiunea Eforie Sud. Un incendiu a izbucnit spre dimineață, când toată lumea dormea, iar panica ce s-a instalat printre cei cazați în complex a fost de nedescris. Nu mai puțin de 80 de turiști au fost evacuați, iar o parte dintre ei au fost coborâți de către pompieri de pe acoperișul hotelului.

Incendiu la un hotel din stațiunea Eforie Sud

Alarma s-a dat în jurul orelor 04.00 când au fost solicitați pompierii prin apel la numărul unic de urgență 112. Autoritățile au intervenit în forță. În scurt timp, la fața locului erau 40 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD și două Ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Printre turiștii cazați la hotelul cu 44 de camere erau și copii, iar cel mai mic dintre turiști era un sugar care a fost coborât de pe acoperișul hotelului.

La momentul respectiv în hotel se aflau 83 de persoane (79 turişti, patru nangajaţi ai hotelului), dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuaţi de către echipajele de la faţa locului. Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, patru copii, un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului, a transmis ISU Constanța.

A fost panică mare printre turiști, dar și angajații hotelului s-au speriat. Dată fiind ora la care s-a dat alarma, toți turiștii dormeau, iar larma în care s-au trezit i-a înspăimântat.

Din nefericire nu au fost victime. Focul a fost stins în jurul orelor 05.00, adică la o oră după apelul la 112. Din primele informații se pare că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit la boilerul din camera tehnică a hotelului.

Terasă mistuită de flăcări în stațiunea Mamaia

Săptămâna trecută un incendiu a cuprins Terasa Motor din stațiunea Mamaia și s-a extins și la alte terase din zonă. Turiștii au fost evacuați din calea flăcărilor. Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă au fost pagube materiale. Terasa a fost distrusă complet. Potrivit pompierilor care au efectuat verificări în acest caz, focul a plecat de la bucătăria restaurantului. Au fost degajări mari de fum, iar telegondola care traversează stațiunea a fost oprită.