În Mamaia sunt prețuri mari și la „împinge tava”

Prețurile de la malul mării din România nu mai uimesc pe nimeni. De la mâncare la cazare, totul e mai scump decât în străinătate, spun mulți români.

Totuși, litoralul nu duce lipsă de clienți și cei care vor să aibă o vacanță „low budget” trebuie să se orienteze și să aleagă locurile cu adevărat accesibile.

De exemplu, pentru a nu cheltui foarte mult în vacanță, românii optează pentru restaurantele de tip „împinge tava”, cu gândul că prețurile practicate aici sunt accesibile. Pentru o porție de sarmale sau o porție de coaste de porc cu varză ori pui în sos alb, un turist trebuie să plătească între 20 și 30 de lei. Cartofii natur sau orezul costă 8 lei, iar aripioarele de pui sunt 17 lei.

http%3A%2F%2Fgandul.ro%2Fwp content%2Fuploads%2F2020%2F08%2Fmancare autoservire litoral Digi 24 captura video
Câți lei costă o simplă ciorbă la autoservire

Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.

„Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță.”, a declarat un patron de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.

„Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni”, a spus un alt proprietar de terasă din Mamaia.