Important pentru românii care vor să plece în Grecia la vară. Autoritățile au făcut anunțul

Vești bune pentru românii care și-au propus să plece în concediu în Grecia. După doi ani sub semnul pandemiei, când restricțiile de călătorie au fost la ordinea zilei, iată că lucrurile încep să revină la normal peste tot în lume, din acest punct de vedere. Un anunț îmbucurător vine acum de la autoritățile elene.

Grecia ridică restricțiile pentru sezonul turistic de vară

Grecia a anunţat miercuri că restricţiile din timpul pandemiei vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală. Sunt vești bune pentru cei care și-au propus să-și petreacă concediul în această țară care este, de altfel, una dintre preferatele românilor atunci când vine vorba despre vacanța de vară.

Astfel, potrivit noilor decizii la nivel central, turiștii care merg în Grecia pe timpul verii nu vor mai fi obligați să poarte mască de protecție și să prezinte certificatul verde care atestă imunizarea atunci când intră într-un restaurant. Măsura este valabilă în perioada 1 mai – 31 august 2022.

Rămâne, însă, obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrare în țară. Este important de precizat că sezonul turistic în Grecia începe după Paştele Ortodox şi durează până la sfârşitul lunii septembrie.

Pe de altă parte, începând din toamnă ar putea fi reinstituite restricțiile în Grecia, dar deocamdată autoritățile elene nu au luat o decizie în acest sens, rămânând la stadiul de posibilitate, în funcție de evoluția epidemiologică.

Autorităţile elene iau în considerare și ridicarea cerinţei de prezentare a certificatului digital al UE pentru a intra în Grecia.

Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor

An de an, tot mai mulți român aleg să-și petreacă vacanța de vară/concediul în țara elenă. Înainte de pandemie, în Grecia s-au înregistrat niveluri record de turiști români, polonezi și cehi. Printre destinațiile preferate ale românilor, în vacanța din Grecia se numără Halkidiki, Thassos, Pieria și Zakynthos.

Potrivit specialiștilor din domeniul turistic, destinaţia numărul 1 în preferinţele românilor atunci când vine vorba de Grecia este insula Thassos, cunoscută și sub numele de “insula de smarald”.