Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Ivan Patzaichin. Sportivul, condus pe ultimul drum cu onoruri militare

0

Ivan Patzaichin a plecat din această lume la vârsta de 71 de ani. Astăzi, marele sportiv român a fost condus pe ultimul drum de către familie, apropiați, dar și o mulțime de oameni care l-au iubit și admirat de-a lungul vieții sale. Canoistul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Ivan Patzaichin, înmormântat la cimitirul Bellu

Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare astăzi, la Cimitirul Bellu din Capitală. Sute de persoane au venit la tristul eveniment, ca să-și rămas bun de la fostul mare canoist al României. A fost o zi extrem de dureroasă pentru toți cei care l-au iubit.

Trupul neînsuflețit al marelui sportiv a fost depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo. Aproape 200 de persoane au venit astăzi să își ia rămas-bun de la celebrul canoist, după care cu toții s-au îndreptat spre cimitir, unde a avut loc slujba de înmormântare.

A fost cel mai greu moment pentru familia sportivului, care a fost nevoită să își ia rămas-bun de la iubitul lor tată și soț. Fiica și partenera de viață a sportivului au fost răpuse de durere și nu și-au putut stăpâni niciun moment lacrimile pline de durere.

Fiica lui Ivan, discurs emoționant

După ce sicriul a fost scos din sala în care oamenii i-au putut aduce un ultim omagiu, Ivona Beatrice Patzaichin, fiica sportivului, a ţinut un discurs extrem de emoționant înainte ca tatăl său să fie condus spre locul de veci.

Ivona a avut o relație specială cu tatăl ei și este convinsă că și el le-a iubit la fel de mult pe ea și mama ei. A avut numai cuvinte de laudă la adresa răposatului, cu care se mândrește și acum pentru sportivul care a fost, dar mai ales pentru omul cu inimă de aur, așa cum zicea ea.

Deși a plecat mult prea devreme din această lume, Ivona este mulțumită că măcar a trăit frumos și a avut parte de multe bucurii de-a lungul vieții. Fiica sa spune că în acest zile, de când tatăl ei a murit, și-a dat seama cât de mulți oameni l-au iubit.

“Şi astăzi, și de-a lungul întregii vieți a lui s-au spus, s-au scris infinit de multe. Şi lucruri frumoase, în general. Şi le-a meritat pe deplin. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de foarte multă lume. A fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pe 26 noiembrie, când s-a născut tata, ruşii lipoveni îl sărbătoresc Ioan Gură de Aur. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur.”, a spus, printre altele, Ivona.