Îi recunoști? Artistul care a scăpat la cutia cu amintiri

Timpul trece, dar amintirile rămân. Mulți dintre marii artiști ai României au plecat dintre noi, unii chiar prematur, dar amintirile cu și despre ei rămân vii în mintea celor care i-au cunoscut și iubit. În spiritul acestui simțământ, Horia Brenciu a postat pe Facebook o fotografie veche, în care apar trei mari artiști și nimeni alta decât soția lui – Alice Dumitrescu Brenciu.

Horia Brenciu a deschis cutia cu amintiri

De dragul vremurile ce au trecut și al oamenilor care le-au dat sens, Horia Brenciu a deschis cutia cu amintiri și a arătat publicului o fotografie foarte veche în care apar Anda Călugăreanu, Dan Tufaru și Florian Pittiș, împreună cu soția lui Brenciu, Alice, când avea doar 3 anișori.

Dan Tufaru, Florian Pittiș, Anda Calugăreanu și o fetița de doar 3 anișori, pe numele ei Alice Adriana Dumitrescu Brenciu! Frumoase amintiri, nu-i așa?, a scris Brenciu pe Facebook.

Brenciu a adus în vizorul publicului trei artiști colosali, actori consacrați care au însemnat enorm pentru lumea teatrului și a filmului românesc.

Anda Călugăreanu era armeancă după mamă și a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk. În fotografie, Anda apare împreună cu Dan Tufaru, primul ei soț, cu care a avut o fiică – Alexandra Ioana Tufar. Vocea ei a fost vocea personajului Oache din filmul Maria Mirabela și Maria Mirabela în Tranzistoria.

Anca Miranda Călugăreanu (n. 24 octombrie 1946, București, România – d. 15 august 1992, București, România)

horia brenciu amintiri

Îi recunoști? Artistul care a scăpat la cutia cu amintiri

Dan Tufaru a fost un actor român de film și teatru, pentru care Anda Călugăreanu a fost a doua soție, după mariajul cu actrița Vasilica Tastaman.

Dan Tufaru (n. 3 februarie 1944 – d. 28 noiembrie 2002)

Dan Tufaru, cu Anda Călugăreanu și Florian Pittiș au format un trio de mare succes la Televiziunea Română, în regia lui Alexandru Bocăneț.

Florian Pittiș (n. 4 octombrie 1943, București – d. 5 august 2007, București)

Legătura dintre cei trei era strânsă, mai ales profesional. Florian Pittiș a fost cel care a scris texte pentru cântecele Andei Călugăreanu.