„Ieri, s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: ‘Mulțumesc frumos, șefa!

O tânără care lucrează în cadrul Ministerului Apărării Naționale a povestit pe Facebook un moment extrem de emoționant.

“Ieri, s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: «Mulțumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească».

Am exclamat: «Ai grijă de tine!» Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: «Nu-ţi aminteşti de mine? Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, pentru că eram bun la încasat bobârnace!»

M-am uitat bine la el… «O, Doamne! Bogdan!, desigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească! Ce s-a întâmplat cu tine?». «Trist, mi-a spus: mi s-au întâmplat de toate! Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am lăsat borțoase trei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de șapte ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de două ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!

Am lăsat capul în jos și i-am spus: «Ce trist!». El, cu un zâmbet, mi-a răspus: «Am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine!» . Și a plecat cu un pas tremurând și nesigur. Pe drum am ajuns să mă gândesc de ce viețile noastre au luat direcți diferite, dacă de copiii am avut aceleași condiții și oportunități, și mi-am răspuns în același moment!”, a povestit Mihaela Moise, o tânără originară din Brăila, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, femeia a mai împărtășit următoarele trăiri pe care le-a avut: “Diferența între prezentul lui și al meu a fost MAMA MEA, Vali Anghel!!! Da, pentru că eu am avut cea mai rea mamă din lume!

În timp ce pe el îl lăsau să iasă pe stradă jucându-se și făcând ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli și orar, și pedepse dacă nu făceam totul la timp! În timp ce lui nu i se spunea nimic dacă nu mergea la școală, pe mine mă băteau dacă chiuleam sau dacă pur și simplu întârziam…

În timp ce lui i s-a permis să mănânce orice din oraș, să fumeze, să bea, să vorbească urât persoanelor în vârstă! Eu trebuia să mănânc supa de legume sau ciorba lungită din tacâmuri de pui, să beau lapte şi socată, și apă de la chiuvetă! Să fumez sau să beau? Nici măcar nu îndrăzneam să vorbesc despre acest subiect!! Să vorbesc urât sau să răspund necuviincios? O privire ce tăia, cu o un dos de palmă peste gură!”.

Myha Deea, așa cum poate fi găsită tânăra pe Facebook, și-a încheiat postarea impresionantă cu gânduri de recunoștință față de mama sa, Provindeță și un îndemn esențial: “ Mulțumesc, mamă.

Datorită că am avut cea mai rea mamă din lume, astăzi sunt eu, și nu sunt el! Astăzi îi mulțumesc Lui Dumnezeu că am avut acel părinte care m-a crescut cu dragoste și de aceea insist! «EDUCĂ COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL » și asa PUTEM SCHIMBA ACEASTĂ LUME CE SE DĂRÂMĂ…”.

Lasă un comentariu