Guvernul pregăteşte facilităţi pentru românii care se întorc din diaspora

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, vineri, după şedinţa Executivului, adoptarea Ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal. Guvernul caută soluţii şi pentru repatrierea românilor din diaspora.

Guvernul caută soluţii care să-i motiveze pe românii din străinătate să revină acasă. „Vom oferi românilor din diaspora date despre oportunitățile și facilitățile pe care le pot avea accesând fonduri europene și pentru a avea imaginea tuturor măsurilor luate la nivelul Guvernului României tuturor celor care doresc să se întoarcă acasă.

După discuțiile pe care le-am avut atât românii din afara granițelor, cât și cu mai mulți ambasadori, ne dorim să venim în ajutorul lor. Am solicitat ca pe pagina proprie de internet a fiecărui minister să existe o secțiune unde vor putea fi accesate toate aceste informații, iar la nivelul ambasadelor și consulatelor să înființăm puncte de contact care să le fie destinate.

Guvernul va continua să aprobe soluții pentru un mediu economic și social modern, orientat spre dezvoltare, care să-i motiveze pe românii din străinătate să revină acasă”, a transmis premierul României, vineri.

Ministrul Muncii anunţă că românii care se întorc din străinătate vor primi de la stat 50 la sută din salariu la angajarea în România. Atenţie, suma oferită nu va depăşi 2.500 de lei.

Programul Start-Up Nation 2022, prin care firmele noi vor putea primi fonduri nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei fiecare, urmează să se deschidă în data de 19 iulie 2022 , a anunțat, marți, oficial, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, într-o conferință de presă, la Guvern.

Cu probabilitate de 99%, programul va fi lansat pe 19 iulie, a precizat ministrul. MAT mai aștreaptă de la STS să termine anumite teste la sistemul electronic.

Înscrierile se vor face pe portalul de granturi IMM Recover. Sesiunea de depunere a planurilor de afaceri va fi deschisă 30 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere și până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, conform procedurii de implementare.