George Simion, nunta anului în România. Alerta cu bombă a fost falsă. Cele mai controversate momente -…

George Simion face nunta anului în România, azi 27 august 2022. Sunt așteptați peste 10.000 de invitați în satul Oveselu, comuna Măciuca, Vâlcea. Intrarea se face pe bază de brățară ca la marile festivaluri, iar pe scenă vor urca trupe celebre din România, precum formația Phoenix. O alertă cu bombă care i-a alarmat pe polițiștii și angajații SRI din Vâlcea s-a dovedit a fi falsă. Nimeni nu a fost evacuat de la cununia religioasă.

UPDATE 17.00 Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.  În urma verificărilor efectuate la nunta liderului AUR, George Simion, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv, spun polițiștii din Vâlcea.

”Ce amenințare cu bombă, doamnă? Unde a fost? Păi noi suntem bomba aici! Atât”, le-a răspuns Ilinca Munteanu jurnaliștilor care au întrebat-o despre amenințarea cu bombă.

George Simion a comentat și el amenințarea venită pe mail: „Bombe în capul lor. Ei cred că mai pot să ne conducă în frică, aşa cum au făcut-o în ultimii 32 de ani. Cei care au trimis alertă cu bombă sunt la conducerea statului, noi ne vedem de nuntă”, a spus liderul AUR, pentru România TV.

Incident minor la nunta lui George Simion: una dintre nașe a leșinat

Una dintre naşe a leşinat chiar în timpul oficierii slujbei. Femeia este însărcinată. În cădere, aceasta s-a agăţat de mireasă, care s-a dezechilibrat.

În jurul orei 16.00 George Simion a postat un selfie făcut cu mireasa sa, Ilinca, în care se văd miile de oameni prezenți la nunta lor.

„Vă mulțumim, români frumoși”, a scris George Simion pe Facebook.

UPDATE 13.00. Alertă cu bombă la nunta lui George Simion

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că, în incinta unui eveniment privat (cortul în care se desfășoară nunta liderului AUR, George Simion), în localitatea Măciuca, ar fi fost amplasată o bombă.

La fața locului se deplasează polițiștii din Vâlcea și pirotehniștii din cadrul Serviciului Român de Informații, pentru efectuarea de verificări.

Slujba religioasă, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

În ciuda amenințării privind plasarea unei bombe în locul unde se ţine nunta, slujba cununiei, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a fost perturbată nicio clipă.

George şi Ilinca Simion s-a cununat religios la Măciuca, în cadrul unei ceremonii sfinţite de 40 de preoţi, în frunte cu IPS Teodosie.

Nunta publică a unui lider politic, cum este liderul AUR, George Simion, este primul eveniment de acest gen în istoria contemporană a României.

Un eveniment similar a existat în perioada interbelică, căsătoria liderului Mișcării legionare Corneliu Zelea Codreanu. George Simion a respins această comparație.

Meniul oferit celor 10.000 de nuntaşi include două tone de tocană de vânat (căprior, mistreţ), 30.000 de mici, 40.000 de sarmale, 40 de berbecuţi, iar alţi zece făcuţi la ceaun, dar şi tradiţionalul bulz, potrivit Romania TV.

Robert Turcescu și Dan Diaconescu, la nunta lui George Simion

Robert Turcescu a publicat pe contul lui de Facebook o serie de fotografii de la cununia lui George Simion, unde apare alături de Mirel Palada, Victor Ciutacu, și Dan Diaconescu.

„Ne doare la bască”, a scris Robert Turcescu alături de fotografiile postate.

Conform unui comunicat de presă al partidului AUR, pe lângă artişti celebri din toate colţurile ţării, Theo Rose, Sofia Vicoveanca, Plăieşii, Surorile Osoianu, Sava Negrean Brudaşcu şi alţii, la eveniment va fi şi muzică folk şi rock, asigurată de trupa Phoenix, Adrian Naidin şi Maria Gheorghiu.

„Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”, a spus Nicu Covaci.

Cântărețul a precizat că nu știe dacă a vorbit cu George Simion, el vorbind cu „un domn tânăr”. A insistat că nu știa că în același timp are loc și o nuntă.

Au apărut mai multe reacții publice după vestea prezenței trupei Phoenix la nunta lui George Simion. Remus Cernea sau Andrei Oișteanu au fost printre cei care au cerut public formației lui Nicu Covaci să refuze participarea.

„Întrebat de presă, răspunsul lui Nicolae Covaci este dezamăgitor: ceva de genul „Conform contractului, noi vom cânta open-air pentru 10.000 de oameni; nu ştim dacă la o nuntă sau la o înmormântare”. Chiar aşa?! Artistul nu mai are nicio responsabilitate?! Phoenix se va asocia astfel cu Partidul xenofob AUR, cu ÎPS Theodosie, arhiepiscopul Tomisului (conducătorul aripii ultra-naţionaliste şi ultra-conservatoare din BOR), cu alde Ciutacu şi România TV, cu Gigi Becali, cu Dan Diaconescu şi cu alţii asemenea. Îi felicit pe ceilalţi membri vechi ai formaţiei rock care nu vor urca pe scena „nunţii anului”, a scris isotricul Andrei Oișteanu pe Facebook.

Cum se îmbracă George Simion și mireasa în ziua nunții

În timp ce mirele se va însura într-un costum popular realizat de meşteri din Vâlcea- o ie oltenească, o capă neagră haiducească, cizme, iar pantalonii specifici zonei, Ilinca a apelat la o invenţie: ” Voi purta o rochie albă, cu trenă de 4 metri, croită aşa cum am visat peste care au fost aplicate motive populare de la mine din Bărăgan ”, a explicat mireasa.

Cuplul va avea opt domnişoare de onoare cu rochii create la fel de aceeaşi croitoresă, după ideile miresei, dar nu va exista cavaler de onoare.

Cine este soția lui George Simion

Ilinca terminat Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, este specializată în Dreptul Afacerilor, acum studiază psiho-pedagogie, a făcut handbal, dansuri populare şi este de loc din Ialomiţa.

Vrea să aducă linişte şi ordine în viaţa celui care a devenit cunoscut prin explozia din viaţa de zi cu zi, potrivit Click.ro.

Imagini de la cununia civilă:

Viitoarea soție a lui George Simion  a absolvit Facultatea de Drept și în prezent lucrează pe post de controlor financiar.

George Simion a mai explicat că viitoarea lui soție nu dorește să se implice în politică, alegând un traseu cu totul diferit față de al său.

„Ilinca Simion este  o fată simplă dintr-o familie normală, ca și mine. Nu ne dorim o expunere excesivă în spațiul public, cei care ne vor binele sunt așteptați la nuntă pe 27 august.

Îmi poate scrie oricine pe Facebook și le dau invitația la nuntă. Viitorul Ilincăi e foarte departe de orice are legătură cu parlamentul și politică: vrem să facem mulți copii, ea are o carieră în Drept și un traseu personal diferit total de al meu ,   a declarat George Simion.

George Simion  este liderul partidului extremist AUR. Specialiștii consultați de G4Media consideră că nunta lui George Simion nu este un eveniment personal, ci unul politic menit să umanizeze personajul George Simion după lovitura de imagine încasată în urma declanșării războiului din Ucraina și a compromiterii naționalismului anti-european.