Frunze de viță de vie – cât de sănătoase sunt și cum le putem consuma. Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de struguri

Frunzele de struguri sunt predominante în bucătăria mediteraneană și sunt bogate în vitamine și minerale. Se mai găsesc ambalate sau conservate. Frunza de viță de vie ajută la îmbunătățirea condițiilor asociate circulației sanguine slabe, cum ar fi varicele.

Printre altele, mai sunt utilizate pentru tratarea simptomelor de diaree, sindrom de oboseală cronică, sângerări, răni etc.
Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de struguri

1. Inflamație

Frunzele de struguri posedă proprietăți antiinflamatorii. Persoanele cu probleme inflamatorii, cum ar fi amigdalita, artrita și gastrita cronică, pot beneficia de frunzele de viță de vie. Conține acizi grași omega-3, precum și antioxidanți, care sunt responsabili pentru procesul de inflamație. Scade inflamația și ameliorează bolile cronice.

2. Nivelul glucozei

Frunzele de struguri au un nivel glicemic redus. Acest lucru face ideale pentru pacienții diabetici. De asemenea, conține fibre dietetice bogate, care scad nivelul glicemiei.

3. Digestie

Frunzele de struguri au un conținut ridicat de fibre dietetice, care ajută la promovarea funcției digestive și la absorbția nutrienților.

4. Constipație

Frunzele de struguri conțin fibre alimentare care ajută la prevenirea riscului de constipație. Fibrele ajută la digerarea alimentelor, astfel încât deșeurile să poată fi eliminate cu ușurință din corp.

5. Mucoasa intestinală

Frunzele de struguri conțin minerale precum zincul care ajută la repararea și protejarea mucoasei intestinale. Ajută intestinul să se refacă rapid în momentul deteriorării mucoasei, cum ar fi diareea.

6. Anemie

Frunzele de struguri sunt bogate în fier, un mineral cunoscut pentru prevenirea anemiei. Are un rol crucial în formarea hemoglobinei. De asemenea, frunzele mai conțin vitamina C care ajută la absorbția fierului, astfel încât anemia să poată fi prevenită.

7. Imunitate

Frunzele de struguri au cantități ample de vitamina C, despre care se știe că îmbunătățește sistemul imunitar. Stimulează anticorpii pentru a combate bacteriile și virușii din organism.

8. Radicali liberi

Disponibilitatea vitaminei C ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Acționează ca un antioxidant care protejează organismul de diferite boli.

9. Anticancer

Frunzele de struguri previn mutația celulelor canceroase și inhibă dezvoltarea tumorii. Acționează prin mecanismul său de combatere a radicalilor liberi.

10. Sănătatea articulațiilor

Datorită conținutului de mangan, frunzele de viță de vie au un rol benefic în formarea cartilajului. Lubrifiază articulația pentru a reduce frecarea, prevenind apariția artritei.

11. Inimă

Potasiul este crucial pentru menținerea contracției normale a inimii. Sprijină pomparea sângelui către toate părțile corpului în mod eficient.

12. Oase

Frunzele de struguri conțin calciu, care este vital pentru formarea oaselor. Ajută la întărirea sistemului osos și îl menține sănătos.

13. Sănătatea dinților

Calciul întărește dinții. Acest mineral ajută la formarea și menținerea dinților sănătoși.