Foto / Un militar ucrainean a izbucnit în lacrimi în fața unei gropi comune cu civili uciși de ruși

Un soldat ucrainean a fost fotografiat într-o ipostază extrem de emoționantă în timp ce se afal în fața unei gropi comune cu civili uciși de armata rusă, în Bucha. Tânărul militar însoțea o echipă de jurnaliști care documentau masacrul comis de trupele lui Vladimir Puțin în Bucha. Copleșit de durere, de tot ceea ce se afla în jurul lui, ucraineanul a izbucnit în lacrimi, în timp ce se uita la groapa în care zăceau mai multe trupuri neînsuflețite, în saci din plastic, ale civililor batjocoriți și uciși de ruși.

După retragerea trupelor militare rusești din Bucha, oraș situat la nord-vestul Kievului, militarii ucraineni au găsit pe străzi zeci de cadavre de civili torturați și împușcați de ruși, clădiri și blocuri distruse și vehicule militare arse. Peste 400 de civili au fost masacrați în Bucha.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a catalogat acțiunea rușilor drept „genocid”.

Foto / Un militar ucrainean a izbucnit în lacrimi în fața unei gropi comune cu civili uciși de rușiAcesta este un genocid! Eliminarea unei întregi națiuni și a poporului. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Este vorba de distrugerea și de exterminarea acestor naționalități. Rusia urmărește să distrugă și să extermine poporul ucrainean pentru că nu a vrut să se supună politicilor liderului de la Kremlin. Toate acestea se întâmplă în Europa secolului 21. Este torturarea unei întregi națiuni. Mamele soldaților ruși ar trebui să privească imaginile. Priviți ce nemernici ați crescut. Criminali, jefuitori, măcelari! – a transmis Zelendki, potrivit CNN.

În urma ororilor din Bucha, Comisia Europeană a anunțat înființarea unei echipe comune de investigații între agențiile europene, Curtea Penală Internațională și autoritățile ucrainene pentru a ancheta crimele de război comise în Ucraina.

Am vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre crimele îngrozitoare care au fost descoperite în Bucha și în alte zone din care trupele rusești au plecat recent. I-am transmis condoleanțe și l-am asigurat de întregul sprijin al Comisiei Europene în aceste vremuri teribile. Imaginile chinuitoare nu pot și nu vor rămâne neadresate – a spust Ursula von der Leyen, președintele CE, într-un comunicat de presă, potrivit Digi24.