Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădare

Justiția bulgară a decis! Elena Udrea rămâne în arest preventiv, au hotărât în cursul zilei de joi, judecătorii din Bulgaria.

După ce au analizat toate actele, Curtea de la Sofia a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare.

Avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are un copil mic şi probleme de sănătate. Tot apărătorii au solicitat arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădare

Procurorul bulgar a cerut detenție în cazul Elenei Udrea.

Curtea spune că în România, Elena Udrea a primit verdict final, iar mandatul, precizează instituţia, este din 7 aprilie 2022, nu din 2018, așa cum au zis avocații. De aceea, mandatul european de arestare este valid.

Elena Udrea a încercat să demonstreze că nu are de gând să fugă și va aduce acte care dovedesc că a închiriat o locuință în Bulgaria pe următorii șapte ani.

Mai mult, şedinţa de judecată a avut loc cu uşile închise la cererea apărătorilor Elenei Udrea.

Avocatul din Bulgaria al Elenei Udrea nu a comentat decizia Curţii.

Când va fi extrădată Elena Udrea

Extrădarea Elenei Udrea o să fie una rapidă, de 60 de zile maxim, așa cum o cere legislația din Bulgaria.

La şedinţă a participat şi apărătorul român, însă acesta a refuzat să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.