Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare! Decizia este definitivă

Elena Udrea a fost unul dintre cele mai importante personaje din lumea politică. Fosta politiciană română a primit o nouă lovitură în acest moment, după mult timp în care nu a mai apărut în lumea publică: a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare.

Elena Udrea, din nou arestată

Elena Udrea a primit astăzi o veste dureroasă, pe care o aștepta deja de mult timp. Fosta politiciană a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată, ceea ce înseamnă că blonda va ajunge curând la închisoare.

Decizia a fost luată de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Udrea a depus o contestație în ceea ce privește sentința. Astfel, s-a votat și autoritățile au ajuns la concluzia că Elena este vinovată și trebuie să își ispășească pedeapsa hotărâtă încă din 2018, dar care a fost contestată de mai multe ori până acum.

„Respinge ca nefondate contestțtiile în anulare ale Elenei Udrea și a lui Rudel Obreja”, a anunat instanța.

Conform legii, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Acuzațiile au fost proclamate încă din anul 2018, dar fostul politician a tot contestat decizia instanței.

Elena Udrea a mai fost arestată în Costa Rica

Nu este prima dată când Elena Udrea ajunge la închisoare. Aceasta a mai fost arestată în Costa Rica la scurt timp după ce a devenit mamă. A fost o experiență traumatizantă pentru ea, având în vedere că a stat departe de fiica sa care se născuse prematur. A fost luată de organele de poliție direct de pe stradă, în timp ce se plimba cu cea mică.

Deși mulți credeau că a avut parte de un regim special, blondina a povestit, odată eliberată, că a avut condiții la fel ca celelalte deținute. Pentru ea, cel mai greu a fost să stea departe de fiica, pe care a văzut-o doar de câteva ori în timpul pedepsei. A evitat ca aceasta să vină în închisoare pentru a o proteja.

 „Am preferat să îl văd (bebelușul, n.red.) doar de câteva ori. Nu am vrut să riscăm să se întâmple ceva cu bebelușul”, a spus Udrea.