El ar putea fi noul președinte al României! Omul care îl va înlocui pe Klaus Iohannis

România a suferit o mulțime de schimbări în plan politic în ultima perioadă. Mai multe personalități importante și-au dat demisia din funcția lor și altele vor veni să le ia locul. Se vorbește acum despre înlocuirea președintelui Klaus Iohannis și deja s-ar ști cine îi poate lua locul.

Cine ar putea fi noul președinte al României

De curând, Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința de a participa la alegerile pentru funcția de premier. Având în vedere contextul actual, în care tot mai mulți politicieni demisionează din funcție, liderul PSD își face planuri încă de pe acum cu privire la această funcție importantă.

De altfel, discuții au apărut și în ceea ce privește președintele țării. Mai sunt doi ani până la alegerile prezidențiale, dar deja se vorbește despre cel care l-ar putea înlocui pe Iohannis în 2024. Theodor Stolojan a explicat că Nicolae Ciucă ar putea fi următorul președinte al țării.

Specialistul susține că Nicolae Ciucă are toate abilitățile necesare pentru această funcție și, în prezent, este foarte apreciat pentru munca pe care o face ca premier. Dacă Ciucă va continua să performeze ca până acum, oamenii vor începe să aibă încredere în el și își vor dori un președinte în acest fel, dacă va decide să se înscrie în cursă.

„Să ştiţi că dacă performează în continuare ca până acum, ca prim-ministru şi dacă cota lui de încredere creşte în continuare, nu văd de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte”, a spus Stolojan.

Stolojan crede că Ciucă are potențial

Liberalul Stolojan a explicat că, la momentul actual, nu vede pe nimeni altcineva din PNL atât de bine pregătit pentru funcția de președinte. Consideră că Ciucă are potențial și oamenii îl vor la conducerea acestui stat, pentru că a demonstrat că este un bun premier.

„Nu văd un alt lider care să aibă aceeaşi încredere sau să ajungă la aceeaşi încredere ca Nicolae Ciucă”, a mai spus Stolojan.

Liberalul a mai comentat și situația actuală din România. Este foarte uimit de schimbările care au loc, dar are și o explicație pentru acestea. Stolojan susține că Florin Cîțu a decis să demisioneze pentru că își pierduse încrederea față de oameni, iar partidul are nevoie de o imagine bună. Astfel, prin aceste demisii are în plan să-și câștige simpatizanții.

”Partidul politic sesizează imediat că treaba nu e în regulă, acesta este primul argument foarte puternic, cred că a fost argumentul principal care a determinat această mişcare, în speranţa că PNL îşi va recăpăta simpatizanţii”, a mai spus el.