Dulciuri în formă de ouă și iepurași retrase de pe rafturile magazinelor. Avertizare ANSVA

Mai multe dulciuri au fost retrase de pe rafturile magazinelor din țară din cauza unei suspiciuni de contaminare cu Salmonella. Este vorba despre produse la mare căutare în această perioadă, ciocolată în formă de ouă și iepurași de Paște. Dacă ați apucat să le cumpărați, mergeți cu ele înapoi la magazin.

Avertizare ANSVA – suspiciune de contaminare cu Salmonella

Compania Ferrero a inițiat procedura de rechemare a mai multor produse din cauza unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Salmonella. Conform Ferrero, doar produsele enumerate mai jos pot fi afectate. Cei care au apucat să le cumpere  sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze la Serviciul Client pentru că astfel își vor primi banii înapoi.

kinder

Ne cerem scuze pentru eventualele înconveniente cauzate de acest incident, transmite compania Fererro.

Este important de subliniat că numai produsele enumerate pot fi afectate. Este vorba despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

kinder2

Ciocolată infestată cu Salmonella

Agenția de sănătate a Uniunii Europene a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella. Până acum au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie.

Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Cel mai mare număr de astfel de incidente s-a înregistrat în Marea Britanie – 63 de cazuri confirmate până la data de 5 aprilie 2022. Alte țări cu cazuri probabile sau confirmate: Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Franța, Irlanda, Suedia și Norvegia.

Salmonella este bacteria implicată în etiologia celei mai frecvente boli diareice din SUA și probabil din lume. Această bacterie trăiește în mod obișnuit în intestinele animalelor și ajunge să contamineze alimente sau apa, devenind astfel patogenă pentru om. Cei mai predispuși la infecția cu salmonella sunt copiii cu vârsta de sub 5 ani, din cauza igienei mai puțin riguroase. La risc sunt și persoanele în vârstă sau cele care suferă de boli cronice.