Două țări membre NATO, amenințate de Putin! Au început deja exercițiile de luptă

Rusia organizează exerciţii de luptă în enclava Kaliningrad. Polonia şi Lituania sunt ameninţate de către forțele armate rusești, la doar câteva zile după ce un oficial de rang înalt a avertizat ţările europene împotriva oricărei potenţiale acţiuni împotriva Kaliningradului.

Rusia a organizat sâmbătă exerciţii de luptă în Kaliningrad, o enclavă la Marea Baltică, situată între Polonia şi Lituania, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, citată de Comandamentul Flotei Baltice. Anunțul a venit la câteva zile după ce un oficial de rang înalt a avertizat ţările europene împotriva oricărei potenţiale acţiuni împotriva Kaliningradului.

”Până la 1.000 de militari… şi peste 60 de unităţi de echipament militar au fost implicate în verificările de control”, a declarat serviciul de presă al Comandamentului Flotei ruse din Marea Baltică, citat de Interfax, potrivit Reuters.

Antrenament de luptă planificat cu 20 de avioane și bombardiere

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24 din linia întâi a aviaţiei navale au efectuat peste noapte un antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre de viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax.

Miercuri, ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grushko, a avertizat ţările europene împotriva oricărei acţiuni potenţiale împotriva enclavei ruseşti Kaliningrad.

”Acest lucru ar însemna să ne jucăm cu focul”, a declarat Alexander Grushko.