Doliu în România! A murit Adrian Borțică, multiplu campion de viteză în coastă

0

Din nefericire, încă un fost mare campion al țării noastre a trecut la cele veșnice. Este vorba, de această dată, despre Adrian Borțica, multiplu campion de viteză în coastă la istorice și la viteză pe circuit pentru automobile istorice. S-a stins din viață sâmbătă, 11 septembrie, la vârsta de 61 de ani.

A murit Adrian Borțică

Anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a lui Adrian Borțică a fost făcut de către reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv. Borțică a participat la zeci de competiții dedicate automobilelor istorice. Ultima sa participare a fost la Campionatul Național de Viteză în Coastă care s-a desfășurat vara aceasta, pe Transalpina. Este o pierdere mare pentru toți cei care l-au cunoscut.

Multiplul campion de viteză în coastă la istorice și la viteză pe circuit pentru automobile istorice, Adrian Borțică (61 de ani), s-a stins astăzi din viață în urma unei lungi suferințe, se arată într-un anunț al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Adrian Borțică era licențiat FRAS de mai bine de 10 ani licențiat, perioadă în care a participat la zeci de curse dedicate automobilelor istorice.  Toți cei care l-au cunoscut știu că era un iubitor al motorsportului și în ultima perioadă a concurat la bordul unui BMW 1602.

În ultimele sezoane, Adrian era un abonat la podiumurile campionatelor de istorice la care concura, în 2019 devenind campion la clasa A2+B2 și a terminat pe 3 la generalul dedicat de la viteză în coastă.

Ultima sa participare în Campionatul Național de Viteză în Coastă a fost în vară, la runda de pe Transalpina.

Vești triste din lumea sportului

Numai vești triste din lumea sportului, în ultima vreme. Săptămâna trecută, publicul român a fost marcat de trecerea în neființă a celui mai cunoscut canoist român, multiplu campion olimpic și mondial.

Ivan Patzaichin a cucerit nu mai puțin de șapte medalii olimpice, dintre care patru de aur și trei de argint. A intrat în istoria sportului drept Campionul cu pagaia ruptă și asta pentru că la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972 a concurat cu pagaia ruptă (aceasta s-a rupt la doar câțiva metri după start).

După ce s-a retras din activitatea competițională, marele Ivan Patzaichin a devenit antrenor la Dinamo, iar mai apoi la lotul național.