Doliu în lumea sportivă! Un mare campion s-a stins din viață

În ultima vreme ne-au părăsit o mulțime de personalități, oameni celebri, care au scris istorie în România. Aflăm acum că un sportiv de excepție a plecat dintre noi, care a lăsat în urmă o întreagă istorie. Și-a petrecut viața pe teren și toți îl plâng acum pe celebrul maestru.

A murit Gheorghe Berceanu

Gheorghe Berceanu a fost un mare campion, medaliat olimpic. A scris istorie în lumea luptelor greco-romane și a fost supranumit „Hercule de buzunar”. Din nefericire, maestrul a murit la venerabila vârstă de 72 de ani, a anunţat, marţi, CSA Steaua Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

berceanu

„La Olimpiada de la Munchen ’72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima ‘uriaşului’ luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti. Supranumit ‘Hercule de buzunar’, pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea”, se arată în comunicat.

Moartea sa a venit ca un șoc pentru toată lumea și a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și au avut ceva de învățat de la el. A fost dublu campion mondial, în 1969 şi 1970, şi triplu campion european (1970, 1972, 1973). Și-a început cariera în Craiova și apoi s-a bucurat de succes în toată țara și chiar și peste hotare, unde a obținut rezultate notabile.

Marele sportiv a fost recent la Târgu Jiu, la o reunire a foștilor luptători, unde a petrecut alături de aceștia și a depănat amintiri. La întoarcere, acesta s-a oprit la Slatina pentru a vizita un prieten, însă oprirea nu a fost deloc optimă. A suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el, deși au ajuns rapid la fața locului.