Doliu în lumea medicală. A plecat dintre noi un medic valoros

0

Este zi de doliu în lumea medicală. S-a stins din viață medicul Ovidiu Burlacu, specialist în chirurgie toracică. Acesta avea 58 de ani, conducea Clinica de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, dar activa și în cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Vestea morții sale i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el, sau i-au fost pacienți.

A murit medicul chirurg Ovidiu Burlacu

Din păcate, încă o veste tristă, de data acesta, din lumea medicală. Medicul de chirurgie toracică, Ovidiu Burlacu avea doar 58 de ani. Acesta s-a stins din viață în după amiaza zilei de duminică, 5 septembrie 2021.

Activa în cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara și conducea totodată Clinica de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. De altfel, conducerea unității spitalicești a fost cea care a făcut anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a medicului chirurg.

Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. Medicul care a salvat viețile a mii si mii de pacienți (…) A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul, a anunțat conducerea spitalului din Timișoara.

Medicul Burlacu a fost cel care a sprijinit implementarea unor proceduri chirurgicale noi care până atunci erau aplicate doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident.

A lăsat în urmă o carieră remarcabilă și nenumărate vieți salvate grație priceperii sale. Nu se cunoaște cauza decesului.

Ovidiu Burlacu a condus Clinica de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, dar a lucrat și alături de medicii din cadrul Spitalului Victor Babeș.