Dezvăluiri șocante despre experiența într-un azil din România. O femeie și-a găsit mama bătută și mai slabă cu 20 kg. „Și acum țipă dacă o atingi”

Data:

347654978 841344967563414 5041264748581855573 n

Un alt caz revoltător dintr-un azil din România iese la lumină. O femeie a mărturisit că mama ei a ajuns în astfel de centre și a plecat de acolo în scaun cu rotile, bătută și cu 20 de kg mai slabă.

Dezvăluiri șocante despre experiența într-un azil din România. Femeia a mărturisit că nu va avea liniște până nu îi va face dreptate mamei ei și vinovații nu vor fi trași la răspundere. Angela și-a dus mama în trei azile din București, Călărași și Giurgiu, iar acum spune că îi pare rău pentru că mama ei a avut parte de un tratament îngrozitor.

„Vreau să vă spun că în 3 azile într-un an și 10 zile, starea ei a ajuns să se degradeze foarte rapid. În primul azil la care a stat, am început cu anul 2020 luna februarie, a fost instituționalizată în azilul din Voluntari. Nu a fost scoasă niciodată în această luna afară. Mâncarea era de foarte proastă calitate. Eu mergeam acolo intenționat la ora mesei că să văd ce mâncare, deci era ceva .., erau urme de carne, era un triunghi de 4-5 cm, atâta vedeai carne, mazăre, fasole, ciorbă de legume”, a povestit femeia pentru Digi24.

Cum și-a scos mama din azil, după doar o lună

Tocmai pentru că mama ei pierduse mai bine de șapte kg în doar o lună, Angela a decis să o ducă în altă parte. „Care este povestea și de ce a ajuns așa este că acest în acest azil s-a declarat Covid în septembrie și singurele persoane care au ieșit negative au fost mama mea și încă o doamna. (…) Da, este azilul de la care are leziunile pe față, vânătăile și pe gât, față, ochi, are și pe membre. Pentru că ea a ieșit negativă și cealaltă persoană, au fost închise într-o camera sus. Eu bănuiesc că ceea ce s-a întâmplat este că nu s-a asigurat supravegherea acolo și le-a închis. Probabil s-au încăierat, s-au bătut. Cert este că mama mea și acum dacă o atingi, țipă. Nici măcar nu mi-au spus că are leziunile respective.”

Atunci când i-a întrebat pe cei de la azil de unde are leziunile, a primit niște răspunsuri incerte. „Când am întrebat-o de unde are leziunile, mi-a zis: doamnă, am găsit-o căzută, nu s-a întâmplat nimic, a fost găsită căzută, de acolo are leziunile.”

Femeia a luat-o acasă pe mama ei și a apelat la o îngrijitoare pentru câteva luni. Ulterior s-a văzut nevoită să caute un alt azil pentru ea.

Din 7 februarie, eu am dus-o acolo într-o duminică și acolo a stat 2 luni de zile, după 2 luni a ajuns în scaunul cu roțile. Eu eram în delegație și sora mea îmi zice: uită-te pe camere să vezi. Am văzut că în loc să fie pusă cu față spre camerele de supraveghere era cu spatele. Am sunat administratorul căminului să comunicăm că suntem acolo și vrem să o vizităm. În momentul în care ne-a fost adusă, am rămas uimită că este încă în scaunul cu roțile, mama mea mergând. Nu a avut probleme locomotorii, de deplasare”.

„Ia, în picioare, să vedem! Uitați-o, doamnă! Dacă stă…nu stă! Ia uitați-o în ce hal e! Nu mai poate să stea în picioare, asta e! Ia, uite! Stai în picioare, mamă, că eu te-am adus în picioare, nu te-am adus așa! Vai și amar de viața ta! Ia uitați-o cum merge, doamnă! O vedeți? Că ziceți că a fost mai bine decât atunci când am adus-o!”, a spus ea într-o discuție cu îngrijitorii.

Femeia a spus că e convinsă că la azil mama ei primea foarte multe sedative. După ce a scos-o de acolo, la câteva luni, bătrâna a început să se ridice din scaunul cu rotile și să meargă iar în picioare.

„Am făcut un memoriu, zilele trecute l-am depus la domnul ministru pentru a-i aduce la cunoștință. De ce am făcut acest lucru, pentru că era următoarea varianta de acțiune pe care am avut în gând să o fac pentru că instituțiile statului nu și-au dat interesul cu privire la cazul mamei mele. Am făcut plâgere penală, s-a clasat, am făcut adrese către ministrul muncii prin care le-am adus la cunoștință toate aspectele cu care s-a confruntat mama mea în azil. Mi s-a răspuns foarte sumar și superficial, ceea ce m-a deranjat, mi s-a răspuns că beneficiarii sunt mulțumiți, suspiciunile nu se adeveresc.”

Angela a mărturisit că sub nicio formă nu-și va mai duce mama la azil. „Ea stă aici cu noi și trebuie să moară în casă ei”, a adăugat ea.

Lasă un comentariu