Deplasarea între regiuni, interzisă în perioada sărbătorilor de iarnă. Când vor intra în vigoare restricțiile și unde se aplică?

loading...

Pentru a-i determina pe oameni să rămână în case în perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile au luat decizia de a impune restricții de circulație. Unde se va întâmpla acest lucru?

Există voci care afirmă că cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus este mult mai grav decât primul, lucru susținut și de creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi. Având în vedere situația actuală, în mai multe țări au fost introduse restricții severe pentru a putea ține sub control pandemia de coronavirus.

Masa de Crăciun după miezul nopții și deplasarea între regiuni, interzise în Italia

Italia este una dintre cele mai afectate țări de noul coronavirus, iar după o perioadă în care situația a fost ținută sub control, acum, numărul de îmbolnăviri a început din nou să crească și la fel și cel al deceselor raportate de autorități. Pentru a limita răspândirea coronavirusului în comunitate, autoritățile din Italia au luat decizia de a introduce o serie de restricții în perioada Crăciunului și Revelionului.

Mai exact, în perioada sărbătorilor de iarnă, italienii nu se vor putea deplasa între regiuni. Pentru a face acest lucru, italienii trebuie să aibă un motiv foarte bine întemeiat. În ceea ce privește masa din Ajunul Crăciunului, Sandra Zampa, oficial în Ministerul Sănătății, a precizat că ar trebui să se încheie la ora 20:30, astfel încât oamenii să se poată întoarce acasă până la ora 22:00.

Potrivit informațiilor oficiale, restricțiile de călătorie ar urma să intre în vigoare începând cu data de 20 decembrie, iar cei care vor dori să se deplaseze între regiuni o vor putea face doar în cazul unor situații de urgență și care nu suportă amânare.

„Începând cu 20 decembrie, oamenii vor putea călători în afara regiunii lor doar pentru situații de urgență, cum ar fi îngrijirea unui singur părinte.”, a precizat Sandra Zampa, oficial în Ministerul Sănătății din Italia, potrivit libertatea.ro.

Italienii sunt sfătuiți de reprezentanții autorităților să își petreacă sărbătorile de iarnă într-un cadru restrâns și să evite reuniunile de familie sau petrecerile alături de prieteni.

loading...