De la absolvire la muncă în Anglia: Povestea unei studente Erasmus și a unei mame tinere

O studentă Erasmus, o tânără care a absolvit facultatea cu onoruri și o mamă adolescentă povestesc despre deciziile care le-au făcut să aleagă să muncească la o fermă din Anglia. Ana Țofei, în vârstă de 23 de ani,

a absolvit Facultatea de Agronomie din Timișoara ca șefă de promoție și a avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în cadrul unui program de practică Erasmus la ferma Old Parsonage din Cobham, Kent. Acum, fiind studentă la master și beneficiind de o bursă Erasmus în Spania, Ana a ales să se întoarcă în Anglia pentru a munci în timpul sezonului de cules.

Munca grea și dedicarea sunt două aspecte ce definesc experiența Anei la ferma din Cobham. Lucrând 11 ore pe zi, tânăra reușește să obțină venituri nete de aproximativ 2.000 de lire pe lună. Această sumă îi permite să-și susțină studiile în Spania și să se întrețină la facultate.

Ana navighează între două tipuri de migrație: una academică în Spania și alta sezonieră în Anglia.

Bursa Erasmus îi permite să își continue studiile într-un alt colț al Europei, în timp ce munca la ferma din Cobham îi oferă independența financiară necesară pentru a-și susține această călătorie academică.

În cadrul programului de practică Erasmus, Ana a avut oportunitatea de a exersa și aprofunda cunoștințele dobândite în timpul facultății.

Experiența la ferma Old Parsonage i-a permis să învețe noi tehnici agricole și să lucreze alături de profesioniști în domeniu. Această combinație între teorie și practică îi oferă Anei un avantaj în cariera sa viitoare.

Pentru Ana, munca la ferma din Anglia reprezintă un sacrificiu temporar, dar necesar pentru a-și atinge obiectivele academice și profesionale. Chiar dacă programul de master este online din cauza pandemiei, tânăra alege să se întoarcă în Anglia pentru a lucra și a-și câștiga proprii bani.

Această decizie nu este una ușoară, cu atât mai mult cu cât Ana trebuie să se despartă temporar de familie și prieteni.

Cu toate acestea, determinarea și ambiția ei o motivează să depășească obstacolele și să continue lupta pentru un viitor mai bun.

Experiența Anei demonstrează că tinerii români sunt dispuși să facă sacrificii pentru a-și construi un viitor de succes.

Fie că este vorba despre oportunități academice sau muncă sezonieră, aceștia sunt hotărâți să-și atingă obiectivele și să se dezvolte profesional. Ana Țofei reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toți tinerii care sunt determinați să-și croiască propriul drum spre succes.

Lasă un comentariu